Foto: Christian Andersson
Mexikansk street food-restaurang grundad av två erfarna kockar, varav den ena varit med och startat upp mexikanska restauranger i London. En spännande meny med mängder av olika tacos, burritos och margaritas i en färgsprakande inredning. Finns det något som saknas för att detta ska bli succé? Ja, tyvärr.
Vi välkomnas av den trevliga personalen och får snabbt ett bord i den rymliga lokalen med brokiga stolar och ett brett spektrum av färger på möbler och väggar. Gästerna är ganska unga, kanske på väg någonstans, flera större grupper. Vi noterar att det är väldigt hög musik i lokalen. Men det är peppande mexikansk musik, och det är viktigt för matlusten.
Vi börjar med att beställa varsin fördrink eftersom såväl Spicy Cucumber Margarita och Watermelon Mojito (99 kr) låter intressant samt en tallrik nachos med ”Pico de Gallo”-salsa (35 kr). Tyvärr smakar drinkarna inte mycket och de fåtal nachos vi får har svårt att fånga salsan som består av av några hackade tomater med lite koriander utan mycket smak. Synd. Menyn utgörs av en himla massa olika varianter av tacos där varje tallrik innebär tre tacos till det facila priset av 65 kronor. Gött, tänker vi och beställer in fem olika tallrikar att dela på fyra personer.
"Baja Fish Taco", en stor bit friterad vit fisk med riven rödkål och husets röda sås. Helt okej, men smakar tyvärr inte så mycket. ”Carnitas”, långkokt fläsk à la pulled pork. Någon av oss undrar om det är tonfisk? Smakar tyvärr inte mycket. "Nopalitos con Pimiento Morron”, mexikansk kaktus, låter riktigt fett. Men tyvärr smakar inte heller denna taco någonting. "Grill Arrachera med Chorizo”, marinerad och stekt biff med chorizo och ananas. Köttet är lite segt och chorizon försöker verkligen men försvinner i periferin. Denna taco smakar helt enkelt heller inte mycket. Sista försöket är en ”Sopes traditionales” enligt utsago en riktig klassiker. Blue corn bread skapar en festligt blå taco, toppad med bönor, fetaost, guacamole, gräddfil och röd sås. Men… ja, ni förstår.
Detta är lite konstigt. Vi tittar ner på maten igen. Allt ser så smakfullt och vackert ut. Vi tittar på varandra. Varför smakar det så lite?
Huruvida detta verkligen är Malmös första mexikanska street food-restaurang kan vi inte riktigt svara på, men att det är Malmös snabbaste street food- restaurang råder inget tvivel om. Från att vi kommit innanför dörren till att vi avnjutit drinkar, coronas och maten har det gått 40 minuter (sic!).
Detta är tyvärr lite av ett antiklimax. Alla förutsättningarna finns här. Lokalen är charmig, personalen trevlig, menyn spännande – men var är smakerna?
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2014.