La Raza

Redaktion 13:29 30 Oct 2014

laraza.jpgFoto: Christian Andersson

Mexikansk street food-restaurang grundad av två erfarna kockar, varav den ena varit med och startat upp mexikanska restauranger i London. En spännande meny med mängder av olika tacos, burritos och margaritas i en färgsprakande inredning. Finns det något som saknas för att detta ska bli succé? Ja, tyvärr.

Vi välkomnas av den trevliga personalen och får snabbt ett bord i den rymliga lokalen med brokiga stolar och ett brett spektrum av färger på möbler och väggar. Gästerna är ganska unga, kanske på väg någonstans, flera större grupper. Vi noterar att det är väldigt hög musik i lokalen. Men det är peppande mexikansk musik, och det är viktigt för matlusten. 

Vi börjar med att beställa varsin fördrink eftersom såväl Spicy Cucumber Margarita och Watermelon Mojito (99 kr) låter intressant samt en tallrik nachos med ”Pico de Gallo”-salsa (35 kr). Tyvärr smakar drinkarna inte mycket och de fåtal nachos vi får har svårt att fånga salsan som består av av några hackade tomater med lite koriander utan mycket smak. Synd. Menyn utgörs av en himla massa olika varianter av tacos där varje tallrik innebär tre tacos till det facila priset av 65 kronor. Gött, tänker vi och beställer in fem olika tallrikar att dela på fyra personer.

"Baja Fish Taco", en stor bit friterad vit fisk med riven rödkål och husets röda sås. Helt okej, men smakar tyvärr inte så mycket. ”Carnitas”, långkokt fläsk à la pulled pork. Någon av oss undrar om det är tonfisk? Smakar tyvärr inte mycket. "Nopalitos con Pimiento Morron”, mexikansk kaktus, låter riktigt fett. Men tyvärr smakar inte heller denna taco någonting. "Grill Arrachera med Chorizo”, marinerad och
stekt biff med chorizo och ananas. Köttet är lite segt och chorizon försöker verkligen men försvinner i periferin. Denna taco smakar helt enkelt heller inte mycket. Sista försöket är en ”Sopes traditionales” enligt utsago en riktig klassiker. Blue corn bread skapar en festligt blå taco, toppad med bönor, fetaost, guacamole, gräddfil och röd sås. Men… ja, ni förstår.

Detta är lite konstigt. Vi tittar ner på maten igen. Allt ser så smakfullt och vackert ut. Vi tittar på varandra. Varför smakar det så lite?

Huruvida detta verkligen är Malmös första mexikanska street food-restaurang kan vi inte riktigt svara på, men att det är Malmös snabbaste street food- restaurang råder inget tvivel om. Från att vi kommit innanför dörren till att vi avnjutit drinkar, coronas och maten har det gått 40 minuter (sic!).

Detta är tyvärr lite av ett antiklimax. Alla förutsättningarna finns här. Lokalen är charmig, personalen trevlig, menyn spännande – men var är smakerna?

Adress: 
Södra förstadsgatan 23b i Malmö
Telefon: 
040-211120
Hemsida: 
Öppettider: 
mån–tors 11–10, fre 11–01, lör 11–01.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!