”Vi öppnar havets skafferi varje dag” står det vid skaldjursdisken på Johan P. Tvärs över gången öppnar gästerna på Rönneholms Café sina inplastade skinkmackor. Man blandar högt och lågt på Malmö Centralstations nyöppnade food court-koncept Central-hallen – frågan är om det inte spretar lite väl mycket?
Stationen har ryckt upp sig rejält genom ombyggnaden. Man frestas nästan att säga att det ligger en "internationell aura" över renoveringen, men låter bli för att inte verka fånig. I det som tidigare var väntsal ligger nu ett mellanting mellan saluhall och restaurangstråk: här kan hungriga resenärer hitta allt från mikroskopiskt små smørrebrød till sushi och kinesiska dumplings.
Senast i raden av nyöppnade restauranger och kaféer är Johan P, som utmärker sig både med högst kvalitet och högst prisklass. För 200 spänn vardera får vi en räkmacka och en öl, respektive en fisksoppa på torsk, räkor, blåmusslor och lax. Väntetiden är icke-existerande, servicen god och räkmackan, ja, den motsvarar vad man kan förvänta sig, med ett generöst berg av handpillade räkor. Fisksoppan kräver lite extra salt för att bli sådär god och krämig som bara en fisksoppa kan bli. Sett till lunchpriser kan prisvärdheten diskuteras. Men i jämförelse med vissa andra anrättningar i hallen öppnar man kanske trots allt gärna plånboken: På Holy Monkey serveras en handfull ointressanta dumplings tillsammans med en ännu blekare nudelsoppa. Kycklingen på den "lite lyxigare" China Box-varianten mitt emot lämnar en envist härsken eftersmak med en halveringstid på fyra timmar.
Det finns bättre alternativ: Salladerna på Salads and Smoothies och Ett Litet Köks husmanskost. Små Smørrebrød serverar läckerheter som verkligen lever upp till sitt namn. Hamburgaren på Street Food får Burger Kings dito att framstå som ett totalt haveri av ångest och transfetter.
Sammantaget är intrycket av stationens Food Court ett stort utbud av skiftande kvalitet. Resultatet motsvarar inte riktigt den där internationella visionen.