Antibarbarus

Redaktion 17:00 14 Sep 2016

Trots ett kreativt namn känns Antibarbarus som de flesta andra restauranger med samma inriktning – streetfoodinspirerad mat och öl från något mikrobryggeri. Missförstå mig inte, jag gillar tänket. Bra musik och en trevlig miljö.

Personalen möter oss med en omtänksam ton och vi får snabbt hjälp. Det är söndag men långt ifrån trött söndagsstämning. Här finns såväl dejtande par som familjen som bestämt sig för att käka ute. Vi delar på en förrätt, en steam bun med friterad avokado, syrad gurka, sriracha mayo och koriander för 115 kronor. Något högt kanske, men det är mycket mat och passar den som gillar att dela. Det är gott men saknar sting. Dryckesutbudet är större än matmenyn men vi bestämmer oss ändå för öl, fatöl. Rådanäs ekologiska pilsner och en pale ale.

Det finns tre större varmrätter på menyn. Vi beslutar oss för att inte pröva korven utan att gå på det vegetariska alternativet, en portabelloburgare med friterad anyapotatis. Samt en brisket med brioche, senap, gurka och syrad rödlök, båda för 145 kronor. Till detta ett glas av husets röda, ett gott vin, och allt känns som det ska. 

Maten kommer snabbt in och burgaren är kvällens vinnare. Supergod, saftig och mättande. Potatisen är krispig och det där med ost känns som en kanonidé. Brisketen däremot är lite av en besvikelse, mör och smakrik men tyvärr torr i avsaknad av någon form av mustig detalj. 

Till efterrätt äter vi popcornglass, eller popcorn med glass snarare. Vi skulle nöjt oss med fläder- och lavendelcocktailen istället.

Adress: 
Gustaf Dalénsgatan
Hemsida: 
Öppettider: 
tis–lör 17–sent, sön 17–22
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2016.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.