Foto: Sofia Sjöberg

YUC - Mer än bara ett kök

10:34 16 Apr 2018

På kort tid har Yuc blivit en självklarhet för Stockholmare när det kommer till mat och dryck, men också nöje. Nu öppnar avknoppningen Yuc LatAsian.

Sheda Shiltagh är nöjesansvarig på den nya restaurangen Yuc LatAsian, Anette Bodenfors är restaurangchef och Nikita Lee är nöjeschef på originalrestaurangen Yuc Mexican.
– Vårt koncept är helt enkelt Stockholms bästa förfest! Vi är belägna mitt i Stockholms centrum men kommer sticka ut från mängden då restaurangen är unik i inredning, mat- och dryckesväg samt atmosfär. Det kommer vara så mycket kärlek och glädje här, folk kommer inte vilja gå vidare, säger Sheda Shiltagh.

Hur kommer du att anamma din nya roll som nöjeschef?
S: Jag kommer omfamna allt som har med Yuc LatAsian att göra! För mig är det viktigt att sätta mig in i varje del och komponent som bygger upp hela Yuc, det vill säga ha en nära relation och samarbete med alla som jobbar här för att leverera känslan av gemenskap som vi alla vill få fram. Det känns som mitt ansvar då jag är ansiktet utåt! Mitt mål är att skapa den perfekta stämningen och hela tiden vara kreativ och levande för att våra gäster ska få en unik upplevelse – det vi kallar för #yucxperience!

Hur kommer samspelet mellan Yuc LatAsian och Yuc Mexican att se ut?
S: Nikita och jag kommer att arbeta väldigt tätt tillsammans där vi fortsätter att utveckla Yucs koncept och hitta kreativa sätt att ständigt förbättra oss och planera alla kommande roliga event. Båda restaurangerna kommer ha en liknande line up av grymma dj's där vår policy är att boka minst 50% kvinnliga dj's, of course, och så kommer vi själva dj:a på både restaurangerna. Precis som de är systerrestauranger kommer jag och Nikita vara systernöjeschefer. Vi är båda drivna kvinnor som gör sin unika grej, men som kommer finnas där för varandra och samarbeta, stärka och höja varandra i det vi gör!

Vad har du som nöjeschef på Yuc Mexican för tips till Sheda som kommer sitta på samma roll?
N: Be brave. Tänk utanför boxen, låt kreativiteten flöda och lita på din intuition, be kind. Mot dig själv och andra, allt blir så mycket bättre då. Och have fun. Utan passion kan man inte göra ett bra jobb.  

Du har gått från ett lyckat Yuc till att få vara med och bygga upp ett liknande koncept. Hur har den processen sett ut och vad var viktigt för dig att få med?
N: Det har varit en fantastisk process och jag är så tacksam för att jag fick vara en del utav detta dream team! Allt blir roligt när man får arbeta med eldsjälar som drivs av sin passion för att skapa något alldeles unikt med kärlek som grogrund. Det viktigaste för mig var att få med den härliga värmen som Yuc Mexican utmärker sig med, känslan av att vi är en familj, från världens alla hörn och att vi alla delar samma värderingar kring vikten av att lyfta andra kvinnor.

Vad gör en bra restaurang bra?
A: En bra restaurang tycker jag är den som har lyckats med helheten – att man känner att allting är väl balanserat mellan maten, drycken, servicen och stämningen. Idag finns det så många bra restauranger i Stockholm och även gästen har blivit mer medveten och intresserad med åren. Det krävs mer idag, inte bara att kunna laga god mat och servera goda drycker utan idag ska även miljön vara bra. Musiken är superviktig och det har blivit mycket mer fokus på interiör och design. Upplevelsen har blivit så mycket större än att bara gå någonstans för att bli mätt.

Hur kommer ni tänka kring era musikbokningar?
S: Som dj själv har jag verkligen respekt för yrket och artisteriet. För mig är det viktigt att boka DJs som brinner för att spela och har känsla för publiken och musiken. Det ska vara kvalitetsbokningar och varje spelning kommer vara ON POINT!

Läs även: Yuc öppnar systerkrog.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Grus Grus

Att Grus Grus vid Odenplan bär släktskap med Tranan märks inte bara på läget, utan bland annat också namnet då detta är den latinska benämningen på fågeln.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!