Yuc öppnar ny systerkrog i april

17:17 13 Mar 2018

Den populära mexikanska restaurangen Yuc ska få en asiatisk systerkrog. Vi har träffat delägaren Faje Gani.

Enligt ryktet ska Yuc få en systerkrog. Vad ska den heta?  
– Den kommer att heta Yuc LatAsian. Lat, som står för Latinamerika, och Asian som är engelska för Asien. Så det kommer vara ett fusion mellan asiatisk och latinamerikansk mat. 

Vad var det som fick er att ta det här steget?  
– Det har varit vår plan hela tiden så känns kul att det nu händer på riktigt. Vi är tre delägare; Nubar Hawsho, Pierre Jacob och jag. Pierre och Nubar med restaurangbakgrund och jag med mediebakgrund. När jag hoppade in i Yuc 1, som tidigare var restaurang Vasas, så ändrade vi konceptet och det gick väldigt bra, väldigt fort. Då var visionen att ha tre till fyra ställen inom tre år. Nu har det gått rätt snabbt sista året med nyetableringar, så vår nya plan är att öppna fyra till sex ställen inom tolv till arton månader. Vi är ju dock inte bara en restaurang, vi har massa andra planer också. Till exempel att investera i mode, tech och andra saker som passar vår sfär. Sen är vårt mål att öppna ett hotell i framtiden. Det känns som en final touch, en next level. 

Kommer det vara någon skillnad på Yuc 1 Och Yuc 2?  
– Ja, det kommer vara något nytt. Vi har tagit basen från Yuc Mexican, med mat insprierat från Mexiko och Peru, men på Yuc LatAsian adderar vi även inspiration från Sydkorea och Japan, vilket gör smakupplevelsen och stilen annorlunda. Men vi behåller vårt fundament, vilket är att det är ett trevligt förfestställe. Det brukar ju vara så att man har som roligast på förfesten, sedan tappar man bort sina vänner när man väl gått vidare och tycker att man borde stannat kvar. Så det är den där förfestkänslan vi vill fortsätta köra , som vi alltid har gjort med Yuc Mexican. 

Hur kommer menyn att se ut?  
– Namnet är ju LatAsian och har basen i fyra länder; Mexiko, Peru, Korea och Japan. Det är alltså Yuc med en ny twist, där köket har laborerat fram fler spännande resultat och fortsätter laborera just nu. Det är fortfarande samma stil med sharing is caring, men man kommer märka skillnad i smakväg. Teamet har haft en del provlagningar som gjort oss alla väldigt peppade på att dela med oss av den nya menyn. Vad den exakt kommer innehålla för rätter och drinkar får ni snart veta. 

Jag har läst att du vill förändra Stockholms nöjesliv. Hur då?  
– Oj, det låter väldigt filosofiskt, men absolut vill jag det. Både du och jag har ju en annan bakgrund. Med min bakgrund hade jag bland annat svårt att få jobb på grund av mitt namn, trots bra referenser. Jag provade byta namn i mitt CV till Alex Niklasson och fick napp direkt. Det har jag märkt kan spegla kroglivet också.  När man var yngre och inte kände så mycket folk fick man inte heller komma in någonstans. Där är Yuc annorlunda, vi är en förfest där alla är välkomnaMånga ställen har nog den ambitionen, men detta är något vi jobbar med regelbundet, det är en del av vår kultur som vi även kallar för Yucultura. Att vara välkomnade, snäll och att ha värderingar är extremt viktigt för oss. Mycket av vår inspiration kommer också från andra storstäder där middagen blir mer utav en fest än bara fokus på att äta gott. Varför inte göra kvällen till en helhetsupplevelse där man kan börja ha kul direkt. 

Vad kan vi vänta oss av Yuc LatAsian i dryckesväg 
– Vi vann ju Gulddraken för bästa bar år 2017 och det var inte ens med flit, höll jag  att säga. Men det var ju helt fantastiskt. Vi har ett gäng i baren som är helt magiska, inklusive en grym barchef som även ska med oss vidare till Yuc LatAsian. Han har en otrolig känsla för kvalitet och är väldigt innovativ. Främst är han är alltid riktigt peppad och glad. Sen har vi mycket annat  gång. Vi håller exempelvis på att lansera våra egna drycker, men det får jag berätta mer om snart. Dessutom öppnar vi vår första Yuc i Amsterdam nu i april, vilket ska bli jättespännande. 
 

Yuc LatAsian på Jakobsbergsgatan 27 öppnar i mitten på april. 

Läs även: "Ny cavabar på Jakobsbergsgatan" och "Nya restaurang Yellow öppnar i april"

 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!