Foto: Ebba Lange

Premiär för Holkens nya vinterklubb

21:27 16 Oct 2023

Även om Stockholm har blivit kallt blir det inte slut på festandet, snarare tvärtom.

I helgen är det premiär för Holkens nya vinterklubb, Lyan, där Emilio Araya och Chris Cardenas är nöjeschefer. Vi har pratat med den sistnämnda om vad vi kan förvänta oss av denna kalla men troligtvis mycket festliga vinter.

Ingen av er behöver egentligen en introduktion, men för dem som bott under en sten eller försökt hitta sig själva i Asien det senaste året. Vilka är Emilio Araya och Chris Cardenas? 
– Väldigt bra fråga haha, men man skulle väl kunna säga att vi är två profiler inom den svenska kulturscenen, med erfarenhet och kompetens inom lite olika grenar och branscher. Emilio skiner som en stjärna inom dansen, undervisar och är just nu väldigt aktuell i Benke Rydmans nyskrivna musikal The One, inte för att glömma hans fantastiska insats som nattklubbschef på Holken denna säsong och alla oförglömliga onsdagar som han har styrt. Jag arbetar med marknadsföring inom musik, där jag jobbar nära skivbolag och artister på Creed Media, samtidigt som jag driver mitt eget företag Mapu Studios, dj:ar och kliver även nu in som nattklubbschef på vår nyöppnade klubb Lyan.

Ni öppnar tillsammans Lyan, berätta om klubben.
Lyan är nytt, det är fräscht - och även om det på sätt och vis blir lite som Holkens lilla bebis så kommer det även på många sätt vara väldigt olikt vad Holken tidigare varit. Fokus i år handlar mycket om helhet, vad gäller allt från minsta lilla detalj till den faktiska upplevelsen. En stor del av vår vision är att låta det bli inte bara ett ställe där folk går för att ha kul, utan även där kreatörer får möjlighet att experimentera. Mycket kommer handla om att inkludera olika koncept, lokala såväl som internationella dj:s och tillåta stämningen att få vara i centrum. Till skillnad från tidigare år så kommer det från och med premiärhelgen vara endast lista som gäller, även för betalande gäster och våra öppettider är nu 23.00 - 03.00.

Men visst innebär detta inte ett evigt adjö för Holken? 
– Självklart inte, vi ses igen nästa sommar, större och starkare än någonsin - vi flyttar bara in i värmen tills dess! 

Det är fokus på hiphop, RnB. afrobeats och amapiano. Vad är det just med dessa genrer som gör att en klubb blir bra? 
– Framförallt kulturen och publiken. Det finns en genuin uppskattning och kärlek specifikt för dessa genrer som vi själva inte bara kan relatera till men som vi också vill vara en del av att representera i den mån det går. Antalet klubbar som faktiskt spelar just denna typ av musik verkar minskas år för år, så utöver att det är det enda vi lyssnar på, dansar och njuter till - så hoppas vi att vi även kan få vara en del av att fortsätta lyfta den delen av branschen framåt. 

Vad kan vi vänta oss av premiären? 
– För oss är Lyan, Holken såväl som Chouchou en stor familj. Fantastisk personal, underbara gäster och Sveriges främsta dj:s är det som fått det att bli den succé vi idag kan kalla det. Med det sagt, så ligger fokus för premiären på att hålla det lokalt och nära. Lite som en eloge till de personer som varit en stor del av att vi är där vi är idag. Så utöver fantastisk musik, Stockhholms hetaste dj:s och såklart mig och Emilio, så ni kan förvänta er en bra jävla fest!

Kan ni avslöja något annat kul som kommer hända i vinter? 
– Hmmm, vi kan väl säga att det kommer bli en hel del besök av dj:s från olika delar av Europa och förhoppningsvis bortom det. Samt några av Sveriges mest spännande kollektiv- och klubbkoncept - sen har vi även valt att inkludera en och annan konstnär som kommer bära en stor roll i att se till så att våra kvällar blir mer av en upplevelse, snarare än en vanlig utekväll. Vi ser fram emot att se er!

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!