En genomsnittlig stockholmare får i sig 10 kilo lunch i månaden, ofta ute på restaurang. Under en vecka kommer Nöjesguidens panel därför att testa hur och om det går att äta Ärlig Lunch i Stockholm tillsammans med en dietist och expert inom området. Går det att få reda på vad maten innehåller? Vad innehåller den? Och spelar det roll för hur gott man tycker att det är?
Vad är den viktigaste faktorn för dig när du väljer vad du ska äta till lunch? Maila din åsikt till tavling@nojesguiden.se så är du med och tävlar om en lunch för dig och dina vänner. Vinsten gäller för ett sällskap på upp till fyra personer.
Ärlig Lunch är ett initiativ av krögaren Einar Örn Einarsson som driver fast food-restaurangen Zócalo. Efter att ha läst boken Saltad Nota blev han förbannad över det utbredda fusket i branschen. Och tog initiativ till Ärlig Lunch genom att själv börja med att införa Ärlig Meny men innehållsförteckning överrätternas ingredienser och Ärlig Nota där man förutom pris hittar alla ingredienser utskrivna på kvittot.