Vi är bra på mycket i Sverige. Att göra kvalitetskorv är tyvärr inte en av de sakerna. Spanien, Frankrike, Tyskland, ja, alla länder har en stor produktion av högklassiga köttkorvar som vi gärna importerar. Trots att vi har fantastiskt viltkött här i Sverige, som lämpar sig utmärkt för korv. På slottet Koberg har man fattat det här. Deras hjortar och vildsvin tas väl om hand och efter jakten gör man egna korvar på köttet, och röker dem i tegelugnar fyllda med bokspån. Alla produkterna är gjorda på färska kryddor och örter. Just nu kan man välja mellan bland annat Bourgognekorv, gjord på vin från Haut Côte des Nuits, vildsvinssalami och en hjortkorv med soltorkade tomater. Även patéer, stekar och filéer av högsta närproducerade kvalitet ingår i visionen för framtiden. Maria Silfverschiöld på Koberg har i flera år jobbat med mode och design, nu satsar hon på att sälja sina snyggt formgivna korvar i fler butiker än bara Östermalmshallarna, till exempel på nätet. www.koberg.se
Vilda korvar med klass
Stad:
Kategori: