Veat säljer restaurangmat i tunnelbanan

14:41 21 Nov 2022

Vill bidra till mer hållbara matvanor. 

Från och med måndagen den 21 november säljer det nya varumärket Veat växtbaserad restaurangmat i automater på utvalda tunnelbanestationer i Stockholm. Maten är framtagen tillsammans med ett kulinariskt team lett av en kock som tidigare har jobbat på Noma.

Ambitionen med automaterna är att få Stockholmarna att välja ett sundare och mer klimatsmartalternativ till snacks, godis eller korv.
– Vill man äta god och näringsrik mat innebär detta ofta att man måste avsätta tid för att hinna med ett restaurangbesök som i många fall kan kosta långt över hundralappen. Vi vill minska barriärerna till hållbara matvanor och vi tror att god mat, pris och plats är nyckeln till detta, säger Andreas Karlsson som är grundare till och VD för Veat.

Initialt lanseras automaterna på Odenplan, Rådmansgatan och T-Centralen, men siktet är inställt på en snabb expansion. Automaterna planeras även kunna nyttjas av andra restauranger och bolaget vill på så sätt skapa en ny distributionskanal för lokala restauranger.
– Det finns över 1,5 miljoner snacksautomater i Europa men hittills har innehållet i dem generellt varit väldigt onyttigt. Med vår satsning i Stockholm vill vi visa att detta går att ändra på, och genom att samarbeta med populära lokala restauranger hoppas vi snabbt kunna bryta ny mark nationellt och internationellt, fyller medgrundaren Christoffer Harlos i.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Borasco

Det är inget dåligt samlat cv som ligger till grund för Tjärhovsplans nya restaurang och bodega.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!