Veat säljer restaurangmat i tunnelbanan

14:41 21 Nov 2022

Vill bidra till mer hållbara matvanor. 

Från och med måndagen den 21 november säljer det nya varumärket Veat växtbaserad restaurangmat i automater på utvalda tunnelbanestationer i Stockholm. Maten är framtagen tillsammans med ett kulinariskt team lett av en kock som tidigare har jobbat på Noma.

Ambitionen med automaterna är att få Stockholmarna att välja ett sundare och mer klimatsmartalternativ till snacks, godis eller korv.
– Vill man äta god och näringsrik mat innebär detta ofta att man måste avsätta tid för att hinna med ett restaurangbesök som i många fall kan kosta långt över hundralappen. Vi vill minska barriärerna till hållbara matvanor och vi tror att god mat, pris och plats är nyckeln till detta, säger Andreas Karlsson som är grundare till och VD för Veat.

Initialt lanseras automaterna på Odenplan, Rådmansgatan och T-Centralen, men siktet är inställt på en snabb expansion. Automaterna planeras även kunna nyttjas av andra restauranger och bolaget vill på så sätt skapa en ny distributionskanal för lokala restauranger.
– Det finns över 1,5 miljoner snacksautomater i Europa men hittills har innehållet i dem generellt varit väldigt onyttigt. Med vår satsning i Stockholm vill vi visa att detta går att ändra på, och genom att samarbeta med populära lokala restauranger hoppas vi snabbt kunna bryta ny mark nationellt och internationellt, fyller medgrundaren Christoffer Harlos i.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Melanders Södermalm

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!