Stört Folk finns snart i en butik nära dig

13:09 10 Apr 2019

I samband med En öl- och whiskeymässa 2019 lanseras två nya öl med syfte att förbättra världen.

För sex år sidan lanserade Göteborgskooperativet för Independent Living, GIL, en öl under namnet CP-ölen som blev prisbelönad. GIL är ett assistanskooperativ i Göteborg som med sin öl vill påminna om att vuxna människor med funktionsvariationer inte har behov som skiljer sig särskilt mycket från någon annans. Nu, men lanseringen av deras ny öl Stört Folk, vill de fortsätta att driva frågan. På GIL hoppas man att ölen ska ta sig in i vardagsrummen och vara en del i ett ställningstagande för att ingen ska ha andra förutsättningar till jämlikhet och delaktighet enbart på grund av medfödd eller förvärvad funktionsvariation.

Varför de valt just öl för att driva sitt budskap med är för att visa på att människor med funktionsvariation har behov och önskemål som alla andra. I pressmeddelandet säger verksamhetsledaren för GIL, Anders Westgerd, att det handlar om att synliggöra problem och fördomar för att få folk att tänka efter.
– Mest är vi vanligt folk som gillar att dricka en pilsner då och då. Det händer att vi går på bortamatch, drar till parken eller köper en ny Gucci-väska. Ibland är vi förstås för jävliga, svär och vaskar. Vi är lite som folk är mest.

Stört Folk produceras i samarbete med göteborgsbryggeriet Beersmiths. Den kommer i två varianter, en starköl som är en klassisk IPA med maltig smak och välbalanserad beska samt inslag av blommor, citrus och grapefrukt. Den andra varianten är en folköl som är en frisk och lätt lager i tysk stil. Stört goda bärs för en god sak helt enkelt.

Stört Folk lanseras på Systembolaget och i livsmedelsbutiker i Göteborgsområdet från och med 2 maj 2019.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!