Skiftbyte i fiskfabriken

16:39 16 Dec 2010

Det har ryktats en hel del senaste året, men nu är det klart. Den 1 april 2011 tar Ulf Wagner över anrika Sjömagasinet efter Leif Mannerström.

–Jag vill utveckla och bevara varumärket Sjömagasinet, som Göteborgs och Sveriges ledande fisk- och skaldjursrestaurang, säger Ulf Wagner.
1994 tog Leif Mannerström över Sjömagasinet och 1999 erhöll Sjömagasinet en stjärna i Guide Michelin.
­–Under mer än 50 år av mitt liv har jag ägnat mig åt mat och människor, säger Leif Mannerström. Jag har drivit många krogar, allt från legendarisk Johanna till Sjömagasinet och känner med ålderns rätt att det skulle kunna vara dags att dra sig tillbaka från Sjömagasinet. Helt och hållet slipper man mig inte utan jag fortsätter att driva Restaurang Kometen.
Innan Leif Mannerström lämnar Sjömagasinet kvarstår två stora matupplevelser i hans regi, Mannerströms Gåsmiddag och det Mannerströmska Julbordet.
Ulf Wagner driver idag Basement Restaurant & Bar tillsammans med Magnus Larsson men Ulf Wagner förvärvar själv Sjömagasinet.
–1995/1996 var jag anställd hos Leif som källarmästare på Sjömagasinet och det är med stor glädje jag återvänder.  Det är dock med en stor portion ödmjukhet man axlar ansvaret efter Leif, men det ska bli så roligt, menar Ulf Wagner, som tar med sin köksmästare från Basement tillika Årets Kock, Gustav Trägårdh, till Sjömagasinet.
 

Sjömagasinet kommer att hålla öppet i Leif Mannerströms regi fram till den 22 december varefter en renovering av främst köket kommer att ske genom fastighetsägarens försorg. Sjömagasinet öppnar åter igen första veckan i april 2011, då i Ulf Wagners regi.
 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.