Skärp er för fan!

13:02 26 Jun 2014

Onsdag: Min väninna sätter sig och kissar på toaletten på en populär Göteborgskrog. När hon reser sig klibbar det så där vidrigt av gammalt kiss mot hud.

Torsdag: Samma ställe. Nu hinner hon se en kille som kissat på ringen. Stoppar honom i dörren och ber honom att torka bort det, vilket han faktiskt gör med ursäkten att det såg ut så redan innan han pissat ner den.

Slutsaten: ni/vi måste skärpa er/oss. Väljer en att stå och kissa oavsett fysiska förutsättningar ska ringen vara uppfälld. Annars: sitt! Ingen vill ha den indiska standarden där det brukar vara fotavtryck och andra otrevligheter på ringen.

Med den biten avklarad kan vi fokusera på det viktiga och det är maten och ölen. För nu i sommartider får faktiskt stackare som stannar kvar i stan skämma bort oss lite extra när våra polare åker till kusten, Antalya, Frankrike eller var nu folk med ett liv tar sig. Grillen är inte min kopp te, men att köpa med lite goda saker tillsammans med ett par bärs och sätta sig vid Ghettoplayan samtidigt som färjorna anlöper är en av sakerna vi längtar efter resten av året – glöm inte det. 

Här är för övrigt ställena ni ska käka på den närmaste tiden.

 

 

Bäst just nu

 

1.  Ubåtsmackan

Fiskehamnspiren

Nu snackas det om food-trucks med olika fräcka maträtter. Här är originalet. Matvagnen ubåtsmackan står fastrostad i fiskehamnen sedan urminnes tider. Du kan välja på olika spännande mackor med namn som ”Atomubåt”, ”Torpedubåt” eller varför inte en ”Dansk ubåt”.

Öppettider är mycket oklara, men dagtid vardagar.

 

2. Hagabions kafé

Linnégatan 21

Okej, jag predikar för redan frälsta, men Hagabions vegetariska käk är ruggigt gott. Speciellt deras vegfärslimpa som går att äta flera gånger i veckan. Fantastisk uteservering nu i värmen. De tar inte bokningar under sommarmånaderna, men det finns gott om plats.

Öppet: mån–sön 17–sent

 

3. Nergs Kebab

Artillerigatan 23

Här kan man svalka sig med en ayran och beställa drypande läckra lammspett eller falafel. Det hade dock inte skadat med någon sås till. Gör inte mitt misstag – maten är dold under det nygräddade brödet som alltså inte serveras före huvudrätten.

Öppet: mån–sön: 11–21

 

4. Holy Moly

Andra Långgatan 31

Ett trevligt tillskott på gatan, givetvis i ägarkoncernen bakom Kings Head. Billiga tacos i 40-kronorsklassen. De smakar gott men av de fyra varianterna på mitt bord smakade flera lite väl lika. Pilgrimsmussletacon var dock riktigt fin och det finns massa go öl.

Öppet: 16–01

 

5. Taste of Peru

Gustaf Dalénsgatan 2 (Nya saluhallen i Kville), 031-14 69 38, tasteofperu.se

Så har Göteborg äntligen fått en cevicheria. Jisses vad det har tjatats om rätten i Stockholm de senaste åren. Men ”Perus sushi” är grymt god i sin lime- och chilimarinad. Synd att det bara är en lunchrestaurang med begränsade öppettider, men det är ändå ett kul tillskott på Hisingen.

Öppet: mån–fre 10–18, lör 10–16

 
Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2014.

1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: BOV

Efter en vecka i pizzans hemstad, Neapel, har jag rätt höga krav på deg och tomatsås. Till min stora glädje lyckas BOV perfekt.

Krogrecension: Tvinky

Den nyöppnade vinbaren på Andra Lång kan utan tvekan sin dryck, faktum är att kaffemartinin vi avslutade middagen med var något av det godaste jag druckit.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!