Alexander Sjögren från Ystad/Lund är en av fyra finalister i den prestigefyllda matlagningstävlingen Bocuse d'Or Sverige.
Han har tidigare varit verksam på ställen som Mötesplats Österlen, Vendel Ales Stenar och Restaurant Sandskogen. Nu är kocken Alexander Sjögren mitt i förberedelserna inför sin kanske största utmaning hittills – finalen i Bocuse d'Or Sverige. Den av de fyra finalisterna som sedan vinner får gå vidare till Bocuse d'Or Europa. Vinnaren där går sedan vidare till Bocuse d'Or i Lyon, tävlingen som anses vara världens mest prestigefyllda matlagningstävling. Övriga tävlande är Adam Dahlberg, Andreas Edlund och Gustav Trädgårdh.
Vem som vinner den svenska finalen avgörs efter en intervju med Svenska Bocuse d'Or-akademien och Gastronomi Sverige, samt några dagar senare genom själva matlagningsdelen. Under tävlingen har finalisterna tre timmar på sig att tillaga en kötträtt av svenskt lamm med vardera tre garnityr och en valfri sås. I rätten måste även fänkål förekomma i någon form. Temat är fransk kokkonst, och Alexander går in med gott självförtroende.
– Jag går in med målsättningen att vinna och bli Sveriges representant i världens största matlagningstävling. Jag vill visa världen vilken fantastisk matnation Sverige är, berättar han i ett pressmeddelande.
Läs även: "Vollmers erbjuder cateringkoncept – för en miljon kronor"