Skånekock finalist i Bocuse d'Or Sverige

12:03 8 Sep 2015

Alexander Sjögren från Ystad/Lund är en av fyra finalister i den prestigefyllda matlagningstävlingen Bocuse d'Or Sverige.

Han har tidigare varit verksam på ställen som Mötesplats Österlen, Vendel Ales Stenar och Restaurant Sandskogen. Nu är kocken Alexander Sjögren mitt i förberedelserna inför sin kanske största utmaning hittills – finalen i Bocuse d'Or Sverige. Den av de fyra finalisterna som sedan vinner får gå vidare till Bocuse d'Or Europa. Vinnaren där går sedan vidare till Bocuse d'Or i Lyon, tävlingen som anses vara världens mest prestigefyllda matlagningstävling. Övriga tävlande är Adam Dahlberg, Andreas Edlund och Gustav Trädgårdh.

Vem som vinner den svenska finalen avgörs efter en intervju med Svenska Bocuse d'Or-akademien och Gastronomi Sverige, samt några dagar senare genom själva matlagningsdelen. Under tävlingen har finalisterna tre timmar på sig att tillaga en kötträtt av svenskt lamm med vardera tre garnityr och en valfri sås. I rätten måste även fänkål förekomma i någon form. Temat är fransk kokkonst, och Alexander går in med gott självförtroende.

– Jag går in med målsättningen att vinna och bli Sveriges representant i världens största matlagningstävling. Jag vill visa världen vilken fantastisk matnation Sverige är, berättar han i ett pressmeddelande.

Läs även: "Vollmers erbjuder cateringkoncept – för en miljon kronor"

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!