Färgstarka bowls på Sankt Paulsgatan.
Skålen öppnade sin första restaurang i december 2018 i Solna, och hade redan då en ambition om att öppna fler etableringar. En pandemi kom som bekant i vägen, men nu är det dags. Måndagen den 11 oktober öppnar Skålen på Sankt Paulsgatan 25.
– Vi kommer erbjuda japanska sallader men även köra på ett litet mindre serveringstillstånd och börja servera lite schysst öl så fort allt är klappat och klart, säger William Carlsten som är en av grundarna.
Skålen är i grunden en salladsbar, men inte vilken som helst.
– Vi utmanar bilden av stereotypa salladsbarer och den snabbmatskultur som befinner sig i Sverige idag. Passion och puls genomsyrar allt vi gör på Skålen. Redan från dag ett lovade vi varandra att alla som tar sitt första kliv in hos oss ska känna skillnaden mellan den grå vardagen och vår färgstarka värld.
Restaurangen smygöppnar redan under lördagen den 9 oktober, men från måndagen därpå är öppettiderna 11-19 måndag till torsdag, fredagar 11-21 samt lördagar 11-19.