Officiella ölet för Gbg Beer Week är utsett

08:30 12 Mar 2019

Görs i år av Vega Bryggeri med en väldigt unik tillsats.

Snart är det dags för staden där alla älskar öl att älska öl lite till. Den 5-12 april drar Ggb Beer Week igång som sedan 2016 har haft en officiell specialöl tillverkad av ett lokalt bryggeri för att markera festligheterna. Vega Bryggeri som i år har fått äran har valt att göra en öl med en liten speciell twist. De tillsätter nämligen druvmust, som vanligtvis används i vintillverkning mer söderut, vilket gjort att de kallar ölet Goodness Grapecious.
— Vi ville göra en öl som lockar till nyfikenhet och som breddar föreställningen om vad en öl kan vara. En produkt som får fler att testa öl helt enkelt – kanske sin allra första, säger Karl von Spreti och Claes Ljunggren från Vega Bryggeri i ett pressmeddelande.

Ölet är en IPA där humle får mötas med druvor vilket skapar en frisk, torr och smakrik öl med toner av krusbär, stenfrukt och vitvinsdruvor. Det har tidigare aldrig gjorts öl med druvmust såhär i norden i sådan här stor skala och de på Vega Bryggeri tyckte helt enkelt att det var dags. Tidigare har de officiella ölsorterna som tagits fram för festivalen nått stora framgångar. Stigbergets Bryggeri till exempel det första svenska bryggeriet som fick en öl på Ratebeers lista över världens bästa IPA. 

Goodness Grapecious har sin premiär den 5 april vilket är öppningsdagen för Gbg Beer Week. Ölet kommer även att släppas nationellt på Systembolaget den 5 april i deras exklusiva tillfälliga sortiment.

Läs även: Tv-recension: Leaving Neverland.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!