Bloms bar.

Nystart på Smådalarö Gård

15:41 16 Jun 2021

I början av juli öppnar nya ombyggda Smådalarö Gård Hotell & Spa som med totalt 10 000 kvadratmeter blir familjeföretaget Sabis nya flaggskepp.

Under våren har Sabis utlyst en rad tjänster inom hotell och restaurang till sin nya satsning på Smådalarö Gård utanför Stockholm. Etableringen som har anor från 1810 har gått igenom en totalrenovering de senaste två åren och fått ett totalt ansiktslyft. Hotellet har expanderats med helt nybyggda sociala ytor samt ett spa, och på restaurangfronten har flera nya barer och restauranger lagts till. 

När du kommer till Smådalarö Gård möts du direkt av Bloms Bar som är en mötesplats med totalt 138 sittplatser i hjärtat av hotellet. Den kulinariska upplevelsen är också en stor del av besöket på gården som rymmer totalt sex olika matkoncept. Ansvarig för dessa är hotellets Food & Beverage Manager Johan Mata som har en lång branscherfarenhet och nu senast kommer från samma roll på Clarion Hotel.
– Mat och dryck på Smådalarö Gård är en del av helhetsupplevelsen. Vi vill skapa minnesvärda tillfällen där du kan andas ut, ta ett djupt andetag och luta dig tillbaka, men också känna att du får nya intryck, upplevelser och idéer. Med våra restauranger och barer vill vi komponera ett levande utbud av bästa kvalitet – oavsett om du är ute efter en svalkande dryck att ta med dig ner till vattnet eller en hel festmåltid, säger Johan Mata.

Gårdens 200 år långa historia avspeglas både på tallriken och i glasen. Lokala råvaror tolkas med inspiration från gårdens ursprungliga grundare Kapten Bloms resor runt medelhavet och i Karibien. Detta märks inte minst i utbudet i Bloms bar där man kan prova Kaptenens lageröl såväl som en generös lista av rom.

Förutom restaurangutbudet nylanseras Smådalarö Gård som ett av Sveriges största spahotell med 2000 kvadratmeter spa såväl utomhus som inne. Det nybyggda spat är signerat Kerstin Florian och består av flera olika pooler och bastus, hängande dagbäddar, solterrasser och behandlingsrum. Sabine Itze är ansvarig spachef, som tidigare har samarbetat med just Kerstin  Florian.
– Jag ser fram emot att bygga ett spa som är både socialt och skapar utrymme att spendera kvalitetstid i naturen och andas. Hos oss kommer man att kunna välja bland en mängd noga utvalda upplevelser som möter varje persons tillflyktsönskemål på ett varmt och personligt sätt. Allt i en levande och mycket vacker skärgårdsmiljö, säger Sabine Itze.

Till öppningen i juli presenterar Smådalarö Gård även ett uppdaterad version av musiksatsningen SDG Live. Konceptet som äger rum i eventlokalen Werket har tidigare gästats av artister som Titiyo, Kleerup, och Loreen. I sommaren bereds plats för 140 sittande gäster som erbjuds en livespelning kombinerad med en trerättersmeny.

Smådalarö Gård Hotell & Spa ligger norr om Dalarö knappt en timme söder om Stockholm.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2021.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!