Nu kan du äta vegetarisk fine dining på Rutabaga för halva priset

15:25 27 Feb 2019

Den vegetariska finkrogen Rutabaga vill minska matsvinnet genom appen Karma.

Naturvårdsverket uppger att 1,3 miljoner ton matavfall slängs i Sverige per år. Ungefär hälften av detta är onödigt matsvinn som hade kunnat ätas om den behandlats annorlunda. Med en ambition att erbjuda vegomat i absolut världsklass öppnade Mathias Dahlgren sin vegetariska finkrog Rutabaga på Grand Hôtel för två år sedan. För att ersätta sista minuten avbokningar på restaurangen och slippa behöva slänga bra mat erbjuder de nu fine dining för halva priset.

– Med hjälp av appen Karma kan vi fylla de sista-minuten avbokningar som vi ibland får på vardagarna. Gästerna som bokar plats genom Karma betalar endast halva priset och vi lyckas rädda den mat som vi förberett i köket istället för att slänga. Det blir en win-win, säger stjärnkocken Staffan Naess i ett pressmeddelande.

 
 
Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!