Möt kocken bakom The Concept

10:14 5 Mar 2018

I lokalen där klassikerna Gamle Port och Clooneys en gång låg tar The Concept och Kungsportshuset Matbar plats.

I Kungsportshuset slår Göteborgs nya evenemangsyta upp. Kungsportshuset Matbar kommer ligga på en våning medan middagsklubben The Concept på de två andra. Här bjuds det klubb, show, restaurang och “shared dining”. Vi har pratat med mästerkocken Jesper Bogren kring menyerna på de olika våningarna.

Vilken inriktning kommer maten ha? 
Det är två väldigt skilda koncept i huset, men grunden är alltid att göra god mat med bra råvaror. Viktigt är också att vi använder allt. Alltså, att vi använder oss av alla delar en råvara har. Inte ens broccolistammen får gå till spillo.

– Kungsportshuset Matbar, eller KPH som vi kallar det, har öppet både för lunch och middag. Här ger vi maten en skandinavisk karaktär, men utmanar det klassiska smakerna med inspiration från hela världen. På The Concept arbetar vi mer lekfullt med maten, där upplägget blir lite mer utmanande och busigt. Det viktigaste för mig är att maten är smakfull och att vi utifrån det skapar en minnesvärd upplevelse.

Finns det någon signaturrätt som kommer få en plats på menyn? 
– Vi kommer arbeta med väldigt dynamiska menyer och en av de stora utmaningarna på The Concept är just att vi alltid förnyar oss, vi får aldrig fastna i någonting gammalt. Det viktigaste för mig är att det känns fräscht, är smakrikt och att det händer någonting mer i smakerna än vad man förväntar sig. Dock kan jag väl nämna ”djuret” och ”dagens fångst” som två signaturval på menyn för KPH. Detta betyder att vi alltid har en rätt som är baserad på det kött eller den fisk som vi fått in just nu. Ett hett tips är att vi på KPH har en speciell pralin gjord på gammeldansk som blir pricken över i efter maten.

"Nyfikenhet och lekfullhet är bland de viktigaste egenskaperna"

Vad kommer skilja The Concept från andra restauranger i GBG, rent matmässigt? 
– The Concept är en upplevelse för alla sinnen, och här kommer vi bjuda på vällagad mat med mycket smak som väcker den där nyfikenheten. Vi pratar mycket om shared dining, som innebär ett lite roligare sätt att äta. Maten ska skapa samtalsämnen kring bordet och presenteras på ett spännande sätt.

Hur känns det att vara del av ett sånt här stort projekt? 
– Skitkul! Att få vara med och starta något sånt här från grunden är för mig en dröm som blivit sann.

Jag vet att det just nu pågår en kockutbildning. Vad letar du efter hos dina framtida undersåtar? 
– Det viktigaste tycker jag är att det finns ett stort intresse för yrket i grunden. Jag tycker att nyfikenhet och lekfullhet är bland de viktigaste egenskaperna och med det tror jag att man kan gå hur långt som helst.

Vad tror du kommer bli nästa stora mattrend? 
Oj, svår fråga. Folk är väldigt medvetna om vad de äter idag och är mer pålästa kring råvaror, hälsa och miljö. Jag tror att trenden formas efter det, vi behöver skapa mat som man kan äta varje dag och med gott samvete.

Kungsportshusets Matbar har öppet Måndag–torsdag 11.30 –01 och  Fredag–lördag 11.30–sent. The Concept öppnar den 16 mars.

 
Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!