Middagar på Manhattan

14:55 8 Oct 2008
New York, och den av Vanity Fairs chefredaktör Graydon Carter ägda restaurangen Waverly Inn.
Servitören: Vår pasta ikväll är en kaninravioli i citrongräs och getost. Vi har också en Aragula caesarsallad. Som varmrätter har vi svärdfiskslimpa med lökmarmelad, ankbröst i tranbärssås och grillad njure från vildhare.
Min vän Seth: Gud, jag hatar det här stället. Det är en tjej-restaurang. Varför är vi inte på Odeon?
Odeon är vår favorit för lunch eller middag. Keith McNallys första krog. Alltså han som äger Baltazar och Pastis. Men vi går vidare till Gino’s. Gino’s på Lexington och 65:e gatan. Klassiskt anspråkslöst hak som sett likadant ut sedan femtiotalet. Känt för sina zebratapeter. Alla, precis alla, har käkat här. I Woody Allens På tal om Afrodite är öppningsscenen härifrån. Italiensk mat. Sura gamla gubbar som serverar. Det går inte att boka bord och de tar inga kort.
    Lördagslunchen blir på Le Bilbouquet (Madison och 68:e gatan) och är legendarisk och brukar urarta i något slags party. För att ge dig ett hum om klientelet: “My mother – princess de Lucradizio Molte di Carma – is from Argentina and my father from Greece, but I grew up in New York before I left for boarding school in Switzerland.”

1. Grand Tenan
Marstrand, tel 0303 603 22
Marstrands pärla och en av västkustens bästa restauranger. Njut av en utsökt hummersupé på den vinterbonade verandan.
Öppet: mån–lör 18.30–23

2. Ma Cuisine
Kyrkogatan 32, tel 711 77 11
Fransk mat som får mig att längta efter mer.
Öppet: mån–tors 11–23 fre–lör 11–02

3. Orgia
Storgatan 47, info@orgia.se
Du behöver egentligen inte lämna lägenheten förrän efter tre på natten.
Öppet: ons, tors, 23-03, fre-lör 23-05 och sön 23-03

4. Dozo
Skårsgatan 48, tel 83 20 66
Det nya Kafé Japan ligger mitt i Örgryte. Bästa take-away-sushin i stan.
Öppet: tis–fre 11.30–22, lör 16–22 och sön 16–20

5. Modesty
Lorensbergsgatan 14, tel 16 90 16, www.modestysweden.se
Krogen med en kaxig meny som går över till fest när köket stänger.
Öppet: mån–lör 17–23

6. Sjömagasinet
Klippans Kulturreservat, tel 775 59 20
Titta efter Mannerströms ostron i senaste Gourmet.
Öppet: mån–fre 11.30–14, 18–22, lör 17–22 och sön 14–20

7. 28+
Götabergsgatan 28, tel 20 21 61
Den tyngsta matupplevelsen i landet. Har en stjärna, är värd två.
Öppet: mån–lör 18–23

8. Park Avenue Café
Kungsportsavenyn 36-38, tel 727 10 76
Enda krogen i stan med viner från Mikulski. Vilket innebär att Park har stans hippaste sommelier.
Öppet: mån–lör 17–23

9. Hos Pelle
Djupedalsgatan 2, tel 12 10 31
Linnés bästa klassiker.
Öppet: mån–tors 11.30–23, fre 11.30–24, lör 17.30–24

10. Lokal Restaurang & Bar
Kyrkogatan 11, tel 13 32 00
Den perfekta baren.
Öppet: mån–sön 17 till sent
Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!