
Hej Calle, kan du berätta lite om din fascination för Martini.
–Rent visuellt har jag gillat Martinis formspråk, och det finns väldigt många fina gamla affischer och flaskor. Tyvärr fick den fascinationen en törn med den nya insvängda Martiniflaskan, som ser lite mycket ut som alkoläsk. Men fascinationen gäller inte endast Martini, nu råkar det vara en av få vermouths som går att få tag på i Sverige, men det händer mycket. Just nu pågår det i drinkvärlden en renässans för historiska ingredienser, det kan vara en motreaktion mot alkoläsk och smaksatt sprit, eller ett sökande efter drinkblandarrötterna, där vermouth alltid har varit med. Det finns en produkt från ett annat varumärke som heter Antica Formula som är fantastisk.
Hur hamnade du på Riche?
–Det var efter den stora ombyggnaden av Riche som jag blev kontaktad och tillfrågad om jag ville bli bartender. Det var ett initiativ av dåvarande restaurangansvarige Johan Gåije, tillsammans med Anders Timell.
Var går du själv helst ut och äter och dricker?
–Jag äter och dricker gärna ute i naturen. Men, Stockholm är fullt av bra restauranger, det går inte en dag utan att jag känner ett sug efter att gå och prova en viss rätt eller ett visst ställe. När jag inte arbetar på krogen vill jag plantera, spela boll, äta grönsaker och springa på allt och alla.
En gång för alla, vilken är den bästa av veckans dagar på Riche?
–Riches bästa dag är den dag som är bäst för dig. Alltså, roligast och bäst är den dag då man är som mest sugen på att gå dit.
Stad:
Kategori: