Bruce Hill.

Kaliforniskt gästspel på Vassa Eggen

11:34 7 Sep 2018

San Francisco-kocken Bruce Hill kommer till Vassa Eggen för ett gästspel i slutet av september. 

Den 26 och 27 september bjuds det på California Cooking i regi av Bruce Hill på Vassa Eggen. Bruce Hills framgångsrika karriär tog sin start i San Franciscos krogliv i början på 80-talet, och han har nu fyra av stadens mest hyllade krogar på sitt samvete. Till Vassa Eggen tar han med sig några av signaturrätterna från Bay Area.
Jag har varit förtrollad av det svenska folkets mat och kultur ända sedan mitt första besök år 2000. Jag är också ett stort fan av Vassa Eggen vars meny jag har ätit igenom flera gånger. Det är lite rock n roll-feeling där, precis i min stil. Nu ser jag fram emot att arbeta med svensk fisk och mycket skaldjur samt botanisera mig i säsongens råvaror – allt med smaker signifikanta för San Francisco, säger Bruce Hill som även har en personlig anknytning till Stockholm då hans syster också råkar bo i staden.

Bruce Hill driver idag krogarna Bix, Zero Zero, Picco och Pizzeria Picco i San Francisco. Han har också uppfunnit det patenterade matlagningsredskapet The Chef’s Press som är en stekvikt med vilken man kan förkorta stektiden med cirka 20-30 procent. 

– Bruce har en underbar framtoning och är alltid inspirerande – både som person och i hans kreativa, vågade matlagning. Vi utbyter ofta idéer vilket är utvecklande för oss båda på var sin sida av atlanten. Om man vill känna atmosfären och smaka på det kaliforniska köket i världsklass ska man inte missa detta, säger Christian Olsson som är delägare i Vassa Eggen.

Under gästspelet på Vassa Eggen erbjuds menyer av två olika storlekar med passande dryckesalternativ, för totalt 695 respektive 895 per kuvert.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden undefined.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!