Årets Mästarpilsner från Melleruds speglar kocken Jessie Sommarströms matfilosofi.
Vinnaren av Årets Kock 2022 har traditionsenligt tagit fram sin egen Mästarpilsner tillsammans med Spendrups chefsbryggmästare Richard Bengtsson.
Pilsnern är bryggd på maltkornet Balder, ett ekologiskt kulturspannmål från Warbro Kvarn i Sörmland, och ekologisk svenskodlad Magnum-humle som bidrar med beska och citrustoner.
– När jag fick chansen att brygga en öl tillsammans med bryggmästare Richard Bengtsson tänkte jag precis som jag gör med min mat. Jag utgick från råvarorna och valde dem med omsorg för att sedan hitta balans mellan smakerna. För mig är det viktigt att gynna svenska producenter som arbetar i symbios med naturen och därför blev jag extra glad över att Richard delar min vision, säger Jessie Sommarström.
Melleruds Mästarpilsner 5% finns på Systembolaget och den alkoholfria Mästarpilsnern hittas på Hemköp i en limiterad upplaga från den 13 mars. Båda varianterna görs i en begränsad upplaga om cirka 5 000 liter.