Göteborgskonstnär i samarbete med Hypebeast och Bethesda

10:55 7 Nov 2018

Niklas ”El Huervo” Åkerblad medverkar i unikt globalt projekt för välgörenhet i New York.

Spelförläggaren Bethesda har tillsammans med amerikanska livsstilssiten Hypebeast inlett ett samarbete där konstnärer från hela världen fått designa hjälmar ur kommande spelet Fallout 76. Hjälmarna ställs ut i New York och auktioneras ut till förmån för välgörenhetsorganisationen Habitat for Humanity. Göteborgskonstnären Niklas ”El Huervo” Åkerblad medverkar som enda nordisk representant.

Göteborgsbaserade konstnären Niklas ”El Huervo” Åkerblad är som enda nordbo en av de 38 konstnärer som valts ut att medverka i projektet #HelmetsforHabitat. Projektet är en del av spelutvecklarna Bethesdas fortsatta arbete för att stödja Habitat for Humanity – en organisation som finns i över 70 länder, och jobbar med visionen om en värld där alla har ett anständigt ställe att bo på.

Det är inte första gången som El Huervo jobbar med något spelrelaterat. Han har flertalet gånger tidigare gjort både både musik och konst till svenska spel som Hotline Miami 1 & 2, Else Heart.Break(), Steam World Dig 2 och Kometen.

Mellan den 25 oktober och 14 november ställs en del av hjälmarna ut på en utställning i Microsoft Flagship Store på 5th Avenue i New York, för att sedan auktioneras ut.

För att se alla hjälmar och dess auktioner, besök Paddle8. 

Läs även: Call Of Duty: Black Ops 4.

Stad: 
Kategori: 
2 Visa kommentarer (2)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!