Gården blir Husette

12:30 17 Mar 2023

Men bortsett från namnbytet är det mesta sig likt.

Restaurang Gården, som under 2021 flyttade upp till det vackra gamla området vid Konstepidemin, byter skepnad och nyöppnar som Husette. En restaurang, tillika kulturhubb, med lite friare tyglar i köket och mer desto mer kultur, fast med samma ödmjuka grundvärderingar.
– Vi har alltid haft som mål att utvecklas och sedan en längre tid tillbaka även förändras. Behålla våra värderingar men göra någonting nytt. Flytten till Konstepidemin var ett steg i den riktningen och nu är vi redo för nästa. Vi ser det som en naturlig utveckling som har skett de senaste åren, säger krögaren Patrik Ivanovski. 

Maten kommer fortfarande vara i fokus med ett högt kvalitétstänk, ha sitt ursprung i råvaror som odlas i och runt Västra Götaland och tillagas med en ”no waste-filosofi”. Däremot kommer smakerna, i en större utsträckning än tidigare, att inspireras av världens alla kök.
– Råvarorna är fortsatt helt lokala men torkade kryddor ser vi mellan fingrarna på och en eventuell citrusfrukt kan smyga sig in här och där. Ingen är ju perfekt, menar Patrik. Vi låter oss inte begränsas av den nynordiska paletten som vi gjorde när Gården var nyöppnat. Hittar vi en paprika, färsk koriander eller något liknande så kommer det att få plats på tallriken, så länge det är odlat i vår närhet, fortsätter Patrik. 

 

"Namnbytet blir lite av en markering"

 

Namnet Husette är lite av en göteborgsk ordlek, då restaurangen är inkvarterad i Hus Ett på epidemins område. I övrigt är det samma gamla gäng som stod bakom Gården och namnbytet är mer symboliskt än någonting annat.
– Vi har lärt känna folket som sitter och jobbar här uppe på berget och kände att vi ville utveckla det samarbetet ytterligare. Namnbytet blir lite av en markering att vi blir mer inkorporerade med övriga epidemin och att vi framöver kommer att ha en ännu mer avslappnad och stimmig miljö, menar Patrik. 

Likt tidigare kommer det fortsatt att serveras såväl lunch som middag, men därutöver finns också ett större fokus på kulturella evenemang och klubbar. Tisdagsklubben blir, till exempel, ett stående inslag där Viktor Turegård, från Franska Trion, tillsammans med musikproducenten Henrik Cederblom, agerar ciceron i gott sällskap av diverse ambulerande gästartister. Under premiärkvällen gästas duon bland annat av Stefan Sporsén, Juli Von Lou och en handfull hemliga gästartister. I övrigt blir det en stående AW på fredagar, med en ännu hemlig DJ, samt en svängig jazzlunch på lördagar. 

Inom kort drar Husette också igång en öppen bokklubb. Klubbens två första böcker är dessutom skrivna av författare med bas på Konstepidemin. Framöver kan vi helt enkelt förvänta oss närproducerat på såväl tallrik som i bokform hos pånyttfödda Husette. 

Husette håller öppet för lunch tisdag - fredag 11:30-15:00 samt lördagar 13:00-15:00. Kvällstid slår man upp portarna kl 17:00. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens senaste hotellkomplex, ute på Lindholmen, ligger restaurang Fei. En kinesisk tillflyktsort med utsikt över Göteborgs hamninlopp. Byggherren till fastigheten som restaurangen och hotellet ligger i är den kinesiska biltillverkaren Geely, mångårig ägare till Volvo. Med en ambition om att skapa en kinesisk restaurang i absoluta toppklass, öppnade ägarna upp plånboken på vid gavel och importerade både stora delar av inredningen, samt några enligt utsago, riktigt vassa kinesiska kockar.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.