Forssén & Öberg firar fem år

11:03 9 Jul 2017

Det har gått snart fem år sedan barndomskompisarna Ina Forssén och Hanna Öberg öppnade sin champagnebar på Kyrkogatan. Men mycket har hänt sedan dess och i höst är det dags för nästa stora grej.

Men vi tar det från början. Året var 2011, Ina Forssén och Hanna Öberg hade just kommit hem till Göteborg efter ett par år utomlands.
– Vi hade båda varit iväg och jobbat på olika håll. Jag är utbildad inom vin och hade gått som lärling i Italien. Och Hanna hade varit runt på olika ställen och kockat, bland annat på Aquavit i New York. Så när vi kom hem till Göteborg igen kände vi båda att det var något som saknades, berättar Ina.

Vad?
– Någon form av krypin. Du vet ett litet hål i väggen på en bakgata dit man kan gå utan att behöva klä upp sig och mötas av en stel stämning. Ett ställe där man både kan få grymma viner och vansinnigt bra mat utan att de måste handla om vita dukar, säger Hanna.

Det tog inte lång tid innan vännerna kom fram till att det bara var att köra och i augusti året där på öppnade Champagnebaren Forssén & Öberg. Plötsligt fick innergården som fungerat som parkering ett helt nytt syfte.
– Det har hänt enormt mycket här under de senaste fem åren. När vi öppnade var det här området lite av en chansning, vi var liksom ensamma på gården och nästan det enda stället på gatan, berättar Ina.

Var det ett svårt beslut?
– Nej, egentligen inte. Vi ville ju ligga på en bakgata och vi ville ha en innergård så det var liksom perfekt. Och idag är vi väldigt glada att vi vågade satsa. I takt med att vår verksamhet har stabiliserat sig har kvarteret har vuxit. Kyrkogatan har gått ifrån att vara en förhållandevis anonym gata till ett stråk med flera ställen och många människor i rörelse, säger Ina.

Hur har verksamheten förändrats sedan start?
– Det största som hänt är nog att vi sedan ett par år tillbaka är tre delägare. Numera driver vi stället tillsammans med vår barndomsvän Hugo Hall, som också jobbar som kock. Förutom att han är sjukt duktig i köket så känns det väldigt bra att vi numera är en trio som gör att det här tillsammans, säger Hanna.

Vad blir nästa stora grej då?
– Vi ska faktiskt öppna en jazzbar!

Wow - när, var och hur?
– Som det ser ut just nu så kommer det att ske någon gång i slutet av året. Vi är dock inte helt ensamma den här gången utan idén fick vi av tre jazzmusiker som vi lärt känna via Hugo. De föreslog att vi skulle öppna en Jazzklubb och nu är vi på gång och hela projektet känns enormt spännande, vi har länge saknat den här typen av hak i stan, säger Hanna.

Så man kan säga att det blir andra gången gillt ni öppnar ett ställe ni saknar?
– Ja men precis. Alltså vi har inte superkoll på jazz så, men vi har båda besökt riktigt bra jazzklubbar runt om i världen som gett oss massvis av idéer och inspiration. Det kommer att bli ett ställe där man hänger en stund i baren, dricker några små öl, trängs i närheten av ett piano och diggar grym jazz, berättar Hanna.

Men var baren kommer ligga är hemligt än så länge?
– Ja, precis. Men mer information kommer inom kort, till dess får man njuta av ett glas champagne på vår innergård, säger Ina.

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.