Det finska restaurangkonceptet EGG har siktet inställt på Stockholm.
Under Stockholm Design Week öppnar finska Egg tillsammans med designhuset Made by Choice upp en popup-restaurang i Gamla Stan. Egg har ambitionen att förnya snabbmatskulturen med lokalproducerade omeletter, och bakom konceptet står Michelinkrögaren Joni Toivanen.
Egg har idag tre restauranger i Helsingfors, och på menyn står omelettern med olika fyllningar bestående av allt ifrån vildsvin till tofu, grönsaker och fisk.
– Vi tror att den finska omeletten kan komma att bli ett omtyckt och hälsosamt snabbmatsalternativ även i Stockholm, säger Ossi Paloneva som är köksmästare på och medgrundare till Egg. En viktig del i konceptet Egg är att genomföra våra idéer tillsammans med andra som delar vår filosofi om hållbarhet, enkelhet och kvalitet.
Restaurangen håller öppet för allmänheten på Kornhamnstorg 49 den 9-10 februari mellan 9-21.
Läs även: Allt du behöver veta om Eataly.