Edsbacka öppnar i ny regi

12:45 28 Apr 2010

Efter att tvåstjärniga Edsbacka Krog slog igen för gott i februari har lokalerna fått nya ägare. Nu öppnar Nils Molinder och Patrik Lundstedt upp Edsbacka Wärdshus med en inriktning mot det traditionellt svenska med smörgåsbord och klassisk husman.

Krögarna, som i övrigt driver bland annat Ulla Winbladh och Stockholm Fisk siktar inte på några Michelinstjärnor i första hand. Den nya restaurangen riktar sig snarare till en något bredare publik. Restaurangchef på Edsbacka Wärdshus blir Magnus Ericsson som har flera år som hovmästare på Ulla Winbladh i ryggen medan Kjell Appelgren från Melanders Fisk tar över rollen som kökschef. Edsbacka har en lång historia bakom sig och öppnade som värdshus för första gången redan på 1600-talet. Sedan dess har den bland annat hunnit med att vara stjärnkrog och var ett tag Sveriges enda restaurang med två stjärnor i Michelin. Den 24 april är det världspremiär för smörgåsbordet på nya Edsbacka Wärdshus. Detta kommer därefter att dukas upp under lördagar och söndagar och kosta 295 kronor. Lunch och à la carte serveras under restaurangens ordinarie öppettider.

Edsbacka Wärdshus
Sollentunavägen 220, tel 580 016 60, edsbacka.nu
Öppet mån–tis 11–22, ons–fre 11–23, lör 12–23, sön 12–22.
 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!