Efter att tvåstjärniga Edsbacka Krog slog igen för gott i februari har lokalerna fått nya ägare. Nu öppnar Nils Molinder och Patrik Lundstedt upp Edsbacka Wärdshus med en inriktning mot det traditionellt svenska med smörgåsbord och klassisk husman.
Krögarna, som i övrigt driver bland annat Ulla Winbladh och Stockholm Fisk siktar inte på några Michelinstjärnor i första hand. Den nya restaurangen riktar sig snarare till en något bredare publik. Restaurangchef på Edsbacka Wärdshus blir Magnus Ericsson som har flera år som hovmästare på Ulla Winbladh i ryggen medan Kjell Appelgren från Melanders Fisk tar över rollen som kökschef. Edsbacka har en lång historia bakom sig och öppnade som värdshus för första gången redan på 1600-talet. Sedan dess har den bland annat hunnit med att vara stjärnkrog och var ett tag Sveriges enda restaurang med två stjärnor i Michelin. Den 24 april är det världspremiär för smörgåsbordet på nya Edsbacka Wärdshus. Detta kommer därefter att dukas upp under lördagar och söndagar och kosta 295 kronor. Lunch och à la carte serveras under restaurangens ordinarie öppettider.
Edsbacka Wärdshus
Sollentunavägen 220, tel 580 016 60, edsbacka.nu
Öppet mån–tis 11–22, ons–fre 11–23, lör 12–23, sön 12–22.