Dallas på Bloom

Mattias Kroon 13:41 15 Sep 2008
Servitören, sommelieren och krögaren Iggy Vidal på Bloom är en av landets, om inte Europas, största krogpersonligheter. En vansinnigt excentrisk herre med rötterna i Spanien, England och Frankrike. Han är både känd och ökänd för att prata så passionerat om mat inför sina gäster att vissa lämnar mitt i middagen, andra redan innan fördrinken, medan de flesta återkommer och blir upplysta och överväldigade stamgäster med Bloom som sin egen favoritkrog. Iggy tar inga fångar, han spränger gränserna för vad serviceupplevelsen på en finkrog kan vara. Jag har själv bevittnat när han blev så uppspelt över en oxkind med tryffelmos att en kristallkaraff åkte i golvet. Inga gäster skadades, och alla fick ett minne för livet med sig hem. Vid sin sida har han sedan några veckor en ny köksmästare. Den förre, Ebbe Vollmer, är numera på Prémisse i Köpenhamn. Marc Cassel heter den nye och han är direkt influgen från Texas.
Iggy, vad kan man vänta sig på Bloom hädanefter?
-Marc har cowboyhatt och boots i köket. Ibland kamoflageshorts.
Ja?
-Det betyder att vi kommer ta en helt ny riktning, rent kulinariskt. Fortfarande råvaror av högsta kvalitet, fast mer crazy i kombinationerna. Till exempel gåslever med kokos och ananas. Och Marc jobbar just nu med en rätt, du måste se den, en fiskrätt som serveras på ett fat ovanpå en guldfiskskål – där det simmar levande japanska kampfiskar! Han tar med sig en hel del smaker och råvaror från USA och Asien också, som i en rätt där han gnider in tonfisk med sassafrass, som är en bark från ett amerikanskt träd.
Ah, sassafrass. Det har jag bara ätit en enda gång, som en marmelad när jag var i Cincinatti sommaren ´88. Smakar lite som vanilj och kanske kanel eller lavendel. Ganska aromatiskt, vad jag kommer ihåg.
-Där ser du! Tro mig, Marc kommer att göra många roliga rätter. Senast nu gjorde han en paté på bläckfisk. Och det är mycket godare än det låter.
Bloom har öppet som vanligt på Pildammsvägen 2, tel 040 793 63

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!