Cooking with Kroon - Part 1: Béarnaise

Mattias Kroon 13:37 15 Sep 2008

Béarnaise

Att få till en riktigt bra sås kan vara lite klurigt. Om man inte vet hur det ska gå till. Såhär gör du en Béarnaise. Acceptera inga imitationer.
Värm en liten kastrull på spisen. Lägg i en tesked finhackad schalottenlök, femtio gram hackade dragonstjälkar, sjuttio gram färskt hackad körvel, lite tellicherry-peppar, en nypa salt och fyra matskedar vinäger. Reducera ner till en tredjedel. Ta sedan bort kastrullen från värmen och lägg ner fem äggulor. Börja nu vispa nu lugnt och fint. Tillsätt gradvis 150 gram smält smör och vispa mer och mer intensivt tills såsen börjar bli tjock. När smöret är väl integrerat i såsen pressar du allt genom en finmaskig sil. Avsluta med att tillsätta en matsked vardera av finhackad dragon och körvel samt en knivsudd chayennepeppar. Servera inte såsen för varm, då skär den sig.
Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!