Bhoga tvingas stänga

13:51 12 Oct 2023

Michelinkrogen väntas ha stängt under hela 2024.

Radheska Huset på Norra Hamngatan ska renoveras. Detta innebär bland annat att restaurang Bhoga behöver stänga under en längre period. 
– På ett sätt är det skönt, det är ett gammalt hus. Vi märker att det lutar och det blir sprickor i väggarna där det börjar sätta sig. Men det är otroligt tråkigt att behöva säga upp personal. Vi försöker hålla kvar folk med olika förmåner så att de kommer tillbaka, säger medgrundaren Niclas Yngvesson till GP.

Niclas Yngvesson grundade Bhoga 2012 tillsammans med Gustav Knutsson. Då Fastighetsbolaget Higab inte har hittat någon tillräckligt passande ersättningslokal betalar de stället stilleståndsersättning, och krögarduon har som ambition att locka tillbaka personalen efter renoveringsperioden med hjälp av förmåner.

På den ljusa sidan kommer duon att expandera sin verksamhet till den tidigare tobaksbutiken i samma fastighet, när renoveringen väl är klar. 
– Det kommer att bli en helt ny krog. En bistro, kvarterskrog eller vad man vill kalla det – den kommer skilja sig från Bhoga i alla fall, som kommer fortsätta vara mer mot fine dining. Det känns kul att starta upp något igen – det är stressigt att starta, men väldigt roligt också, säger Yngvesson till GP.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.