
Hur gick det här till?
— Vi har smygit bakvägen från Magasinsgatan till Avenyn via kanalen. Jag och Johan Hallberg från Heaven 23 hade länge pratat om att starta något ihop och när det visade sig att Åtta Glas kunde bli en möjlighet slog vi till.
Varför öppnar du en ny klubb efter Uppåt Framåt?
— Jag älskar utelivet! Jag kommer från en restaurangfamilj och hade min första bar hemma i källaren när jag var tio år. Mina morbröder grundade Åtta Glas en gång i tiden och det känns väldigt bra att vara tillbaks. Dessutom tyckte jag att det behövdes en ny klubb i Göteborg, särskilt på Avenyn. Jag hoppas att vi kan bli en ny scen för alternativ dansmusik.
Är det en restaurang- eller klubbåt?
— Det är en blandning. Tyngden ligger på klubbdelen men vi har behållt menyn ganska intakt; räksmörgåsar, sillbuffé och fisksoppa. Men det ska inte vara en finkrog. Man ska ha råd att ta en öl till maten.
Vilken ingrediens är viktigast i fisksoppan?
— Vinet! Det får man inte snåla med. Själv beställer jag alltid in lite extra vin att hälla i soppan när jag äter ute. Det blir både godare och roligare så.
Var skulle du lägga till någonstans om du fick åka vart du ville med Styrbord Babord?
— Ibiza. Det finns en väldigt skev och orättvis bild av vad Ibiza är. I själva verket är musiken och folket grymt bra.
Vad händer framöver på Styrbord Babord?
— Dj Qlint drar hit en massa bra djs och till sommaren bygger vi om uteserveringen till en slags lounge med grill.
Hinner du med Uppåt Framåt nu?
— Ja, Uppåt Framåt är fortfarande mitt lilla barn. Jag har varit involverad där sedan jag var 22 så det är speciellt för mig.
Stad:
Lokal:
Kategori: