Åtta glas blir styrbord babord

Daniel Eriksson 14:51 25 Oct 2007
En dag satt det en ny skylt på restaurangbåten Åtta Glas. ”Styrbord Babord” stod det. John Wigelius från Uppåt Framåt är en av männen som styrt om kursen för ett av Göteborgs verkliga landmärken.
Hur gick det här till?
    — Vi har smygit bakvägen från Magasinsgatan till Avenyn via kanalen. Jag och Johan Hallberg från Heaven 23 hade länge pratat om att starta något ihop och när det visade sig att Åtta Glas kunde bli en möjlighet slog vi till.
Varför öppnar du en ny klubb efter Uppåt Framåt?
    — Jag älskar utelivet! Jag kommer från en restaurangfamilj och hade min första bar hemma i källaren när jag var tio år. Mina morbröder grundade Åtta Glas en gång i tiden och det känns väldigt bra att vara tillbaks. Dessutom tyckte jag att det behövdes en ny klubb i Göteborg, särskilt på Avenyn. Jag hoppas att vi kan bli en ny scen för alternativ dansmusik.
Är det en restaurang- eller klubbåt?
     — Det är en blandning. Tyngden ligger på klubbdelen men vi har behållt menyn ganska intakt; räksmörgåsar, sillbuffé och fisksoppa. Men det ska inte vara en finkrog. Man ska ha råd att ta en öl till maten.
Vilken ingrediens är viktigast i fisksoppan?
    — Vinet! Det får man inte snåla med. Själv beställer jag alltid in lite extra vin att hälla i soppan när jag äter ute. Det blir både godare och roligare så.
Var skulle du lägga till någonstans om du fick åka vart du ville med Styrbord Babord?
    — Ibiza. Det finns en väldigt skev och orättvis bild av vad Ibiza är. I själva verket är musiken och folket grymt bra.
Vad händer framöver på Styrbord Babord?
    — Dj Qlint drar hit en massa bra djs och till sommaren bygger vi om uteserveringen till en slags lounge med grill.
Hinner du med Uppåt Framåt nu?
    — Ja, Uppåt Framåt är fortfarande mitt lilla barn. Jag har varit involverad där sedan jag var 22 så det är speciellt för mig.
Stad: 
Lokal: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!