Parlophone/Warner

David Bowie - ChangesNowBowie

En ny David Bowie-raritet ur arkivet? Sådana har det kommit många av sedan Bowies död för fyra år sedan, och för stora delar av konsumentkretsen har beskrivningar som ”omistlig” snabbt devalverats i takt med att skåpmat varvats med nya remixer. Men ChangesNowBowie är annorlunda. Snabbt inspelad i början av januari 1997 och sänd som en special i BBC på David Bowies 50-årsdag den 8 januari samma år har ChangesNowBowie länge varit en av David Bowies mest centrala bootlegs.

Edda Magnason - Tune Oo A Crooner EP1

Medan vi i pöbeln lallar runt på Rusta och köper myggnät och grillkol befinner sig Edda Magnason - Monica Z med hela svenska folket - någon helt annan stans. På en dovt spotlightbelyst scen, framför ett gäng runda bord med kostymklädda män och kvinnor i silkeshandskar skulle jag gissa. 

David Guetta - 7

David Guettas sjunde album skvallrar om en artist som tappat självförtroendet. Det är kvantitet före kvalitet, och istället för tryggheten i en medveten hitmakares säkra hand finns här en känsla av osäkerhet, och att ”om jag fyller plattan med alla utkast jag har måste jag väll ha åtminstone nån hit här?”

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!