Edda Magnason - Tune Oo A Crooner EP1

Sophie Winberg 14:15 10 Jun 2019

Medan vi i pöbeln lallar runt på Rusta och köper myggnät och grillkol befinner sig Edda Magnason - Monica Z med hela svenska folket - någon helt annan stans. På en dovt spotlightbelyst scen, framför ett gäng runda bord med kostymklädda män och kvinnor i silkeshandskar skulle jag gissa. 

Vi rör oss bland stor jazz, saxofoner och smörsång, och inledningsvis har inga större ansatser gjorts för att uppdatera eller modernisera genren, utan vi placerar oss nöjt och bekvämt i en retro miljö. I slutet tar plattan dock en liten avstickare. I feel you trust, like a warm stone påminner mig om Ane Brun eller Frida Hyvönen, och Synchronized tar mig till Art Decade från David Bowies Low

Det är ett alternativt universum, unikt Eddas och långt bort från sommarsverige. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.

A Girl Called Eddy - Been Around

På sitt debutalbum balanserade A Girl Called Eddy - eller Erin Moran som hon kallas i vardagen - på slak lina mellan Dusty Springfield och Nancy Sinatra, och med en elegant ekande retroproduktion signerad Richard Hawley är det fortfarande en pärla att upptäcka såhär 16 år senare. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!