Edda Magnason - Tune Oo A Crooner EP1

Sophie Winberg 14:15 10 Jun 2019

Medan vi i pöbeln lallar runt på Rusta och köper myggnät och grillkol befinner sig Edda Magnason - Monica Z med hela svenska folket - någon helt annan stans. På en dovt spotlightbelyst scen, framför ett gäng runda bord med kostymklädda män och kvinnor i silkeshandskar skulle jag gissa. 

Vi rör oss bland stor jazz, saxofoner och smörsång, och inledningsvis har inga större ansatser gjorts för att uppdatera eller modernisera genren, utan vi placerar oss nöjt och bekvämt i en retro miljö. I slutet tar plattan dock en liten avstickare. I feel you trust, like a warm stone påminner mig om Ane Brun eller Frida Hyvönen, och Synchronized tar mig till Art Decade från David Bowies Low

Det är ett alternativt universum, unikt Eddas och långt bort från sommarsverige. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.