Gorillaz – Humanz

Adam Jansson 00:00 9 May 2017

Avigheten är lika framstående som tidigare, om än med mer varierad påverkan. Humanz innehåller rent skräniga spår, som De La Soul-gästade Momentz, som mer än gärna kunnat lämnats utanför det monstruöst långa albumet. Men också låtar där den motsträviga lekfullheten är mer balanserad. Som Submission, det festliga samarbetet mellan Kelela och Danny Brown. 

Tanken ska tydligen ha varit ett dystopiskt konceptalbum. Och visst kan man utröna en hel del svårmodig förtvivlan, men sammantaget andas det mer Suicide Squad än Children of Men. En stundom underproducerad, stundom överproducerad spellista med ett saligt hopplock av gästande artister.  

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av