Gorillaz – Humanz

Adam Jansson 00:00 9 May 2017

Avigheten är lika framstående som tidigare, om än med mer varierad påverkan. Humanz innehåller rent skräniga spår, som De La Soul-gästade Momentz, som mer än gärna kunnat lämnats utanför det monstruöst långa albumet. Men också låtar där den motsträviga lekfullheten är mer balanserad. Som Submission, det festliga samarbetet mellan Kelela och Danny Brown. 

Tanken ska tydligen ha varit ett dystopiskt konceptalbum. Och visst kan man utröna en hel del svårmodig förtvivlan, men sammantaget andas det mer Suicide Squad än Children of Men. En stundom underproducerad, stundom överproducerad spellista med ett saligt hopplock av gästande artister.  

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.