Lily Allen - No Shame

Sophie Winberg 00:00 13 Jun 2018

En risk med att introduceras som en ung, oförutsägbar artist i tyllkjol och converse är att ingen riktigt vet vad de ska göra av dig när du åldras. När den plastiga 60-talslooken inte är superhet längre och att bli full på prisceremonier och förolämpa världsstjärnor inte är punkigt utan bara deppigt.

Så har Lily Allen heller aldrig igen nått höjderna från debuten. När hon nu tolv år senare släpper sin fjärde platta kan det dock vara det närmsta hon kommit, även om en allt ifrån självklar karriär i ryggen i och för sig innebär att konkurrensen inte är speciellt hård.

På plattan hittar jag nämligen till viss del det jag letar efter i Lily Allen. Dels spår där hon pratsjunger med oss på ett typiskt brittiskt Mike Skinner-sätt - en av hennes styrkor - samt spår proddade av Mark Ronson som står som bakom det allra bästa Lily Allen släppt – Oh my God.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

David Guetta - 7

David Guettas sjunde album skvallrar om en artist som tappat självförtroendet. Det är kvantitet före kvalitet, och istället för tryggheten i en medveten hitmakares säkra hand finns här en känsla av osäkerhet, och att ”om jag fyller plattan med alla utkast jag har måste jag väll ha åtminstone nån hit här?”