Lily Allen - No Shame

Sophie Winberg 00:00 13 Jun 2018

En risk med att introduceras som en ung, oförutsägbar artist i tyllkjol och converse är att ingen riktigt vet vad de ska göra av dig när du åldras. När den plastiga 60-talslooken inte är superhet längre och att bli full på prisceremonier och förolämpa världsstjärnor inte är punkigt utan bara deppigt.

Så har Lily Allen heller aldrig igen nått höjderna från debuten. När hon nu tolv år senare släpper sin fjärde platta kan det dock vara det närmsta hon kommit, även om en allt ifrån självklar karriär i ryggen i och för sig innebär att konkurrensen inte är speciellt hård.

På plattan hittar jag nämligen till viss del det jag letar efter i Lily Allen. Dels spår där hon pratsjunger med oss på ett typiskt brittiskt Mike Skinner-sätt - en av hennes styrkor - samt spår proddade av Mark Ronson som står som bakom det allra bästa Lily Allen släppt – Oh my God.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!