David Guetta - 7

Sophie Winberg 22:50 16 Sep 2018

David Guettas sjunde album skvallrar om en artist som tappat självförtroendet. Det är kvantitet före kvalitet, och istället för tryggheten i en medveten hitmakares säkra hand finns här en känsla av osäkerhet, och att ”om jag fyller plattan med alla utkast jag har måste jag väll ha åtminstone nån hit här?”

Plattan är en riktig långkörare, med 27 spår i två väldigt olika delar. Första halvan består av en samling anonyma radiodängor, och även om jag inte tycker att de genrer Guetta verkar i nödvändigtvis är a young mans game, verkar artisten, nu 50 fyllda, ändå ha överkompenserat för något; det är tidvis riktig tuggummipop han släppt. 

Som vanligt är det gästartist-tungt, med Sia, Anne-Marie, Bebe Rexha, Jason Derulo, Justin Bieber och fler. Bland alla dessa spår med alla dessa världsstjärnor lyckas dock ändå ingen låt stå ut ens som en ok dansgolvs-hit.

Andra halvan, märkligt nog signerad den nya pseudonymen Jack Back, består istället av ren house. Varför han, när han väl släpper några spår trogna hans DJ-bakgrund, måste göra det under ett nytt namn förstår jag dock inte.

Albumets andra halva må vara en nick åt var han en gång kom ifrån, men tyvärr en riktigt usel sådan, och 7 är ovärdig en av världens största DJs och producenter. 

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.