David Guetta - 7

Sophie Winberg 22:50 16 Sep 2018

David Guettas sjunde album skvallrar om en artist som tappat självförtroendet. Det är kvantitet före kvalitet, och istället för tryggheten i en medveten hitmakares säkra hand finns här en känsla av osäkerhet, och att ”om jag fyller plattan med alla utkast jag har måste jag väll ha åtminstone nån hit här?”

Plattan är en riktig långkörare, med 27 spår i två väldigt olika delar. Första halvan består av en samling anonyma radiodängor, och även om jag inte tycker att de genrer Guetta verkar i nödvändigtvis är a young mans game, verkar artisten, nu 50 fyllda, ändå ha överkompenserat för något; det är tidvis riktig tuggummipop han släppt. 

Som vanligt är det gästartist-tungt, med Sia, Anne-Marie, Bebe Rexha, Jason Derulo, Justin Bieber och fler. Bland alla dessa spår med alla dessa världsstjärnor lyckas dock ändå ingen låt stå ut ens som en ok dansgolvs-hit.

Andra halvan, märkligt nog signerad den nya pseudonymen Jack Back, består istället av ren house. Varför han, när han väl släpper några spår trogna hans DJ-bakgrund, måste göra det under ett nytt namn förstår jag dock inte.

Albumets andra halva må vara en nick åt var han en gång kom ifrån, men tyvärr en riktigt usel sådan, och 7 är ovärdig en av världens största DJs och producenter. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av