Iron Maiden - The Book of Souls

Christoffer Bertzell 00:00 8 Sep 2015

 

@6info:
@6betyg:4
@6text:På sitt 16:e album fullföljer bandet sina teatraliska ambitioner. Med ett album som klockar in på 93 minuter är detta ingen lättsmält bit. Ett sådant album kräver effektfulla arrangemang, vilket tyvärr inte är britternas spetskompetens. Tidigare försök har ofta blivit krystade och samma symptom framträder här.  Att Steve Harris har tagit ett steg bakåt i låtskrivandet har säkert påverkat utvecklingen, och det är modigt. Resultaten märks i fantastiska pianodominerade opus där deras klassiska heavy metal förhöjer berättandet. Men när det blir som mest svårtuggat, dras vi med ett band som framstår osäkert och en falsksjungande Bruce Dickinson.
@byline:CB
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av