Vic Vem - Vem?

Armani Maleh 00:10 14 Nov 2018

Rappen har sen begynnelsen varit ett verktyg som använts för att genom poesi kunna uttrycka sig om samhälle, politik och framtidsdrömmar. Budskap och känslor smälts samman till en mottaglig mening som klingar bra, som får en att höra men framförallt att lyssna.

På sin nya EP Vem? formar Vic Vem sina känslor och tankar i ord och han berättar om allt från att sörja sina bortgångna vänner till hur han ser på sitt Sverige och Göteborg idag. Singeln It Was All A Dream (feat. Rawa) är ett fint exempel på hur poesin och framförallt känslorna tränger igenom till lyssnaren. Stundtals faller kraftfullheten i hans texter tyvärr bort bakom de starka produktionerna. På Synder reagerar jag inte på något förrän mitt eget namn nämns 3 minuter in... Naturligtvis i bemärkelse av klädmärket såklart. Balansgången må vara svår men trots allt är Vem? en lyrisk godbit. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
2 Visa kommentarer (2)

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.