Phogg - Sharkness

Anna Bjermqvist 00:00 19 Apr 2021
Det svenska bandet Phoggs tredje skiva stavas Sharkness. Bandet, som har jämförts med allt från Ariel Pink och Khruangbin till Frank Zappa, beskriver det påhittade ordet ”Sharkness" som en känsla och ett sätt att leva livet efter. De berättar själva: 
 
”Att inneha Sharkness är att dansa igenom livet, lite småkaxigt samtidigt som man ignorerar sina problem och orostankar och bara gasar igenom dem.”
 
Jag tycker Phoggs gör ett bra jobb med att uttrycka precis den känslan. Skickligt låtskriveri förmedlas med en superhärlig energi med funkiga 70-tals klanger som smittar av sig. Det går inte att inte bli glad av den psych-poppiga, melodiösa indierocken som håller hög kvalitet genom alla låtar. Phogg sysslar vanligtvis mer med progressiv musik, men ville testa på att göra en poppigare skiva - och det blev så bra. Bandet har ett modernt och soligt sound med välklingande melodier och spaceiga beats som aldrig tråkar ut lyssnaren. Det kan vara en utmaning att beröra med upplyftande och kul musik, men det är inget problem för Phogg som får det att låta effortless och fängslande på samma gång. Man hör helt enkelt att de har kul när de spelar! Positivt är också att de vågar ta ut svängarna mer i sången jämfört med tidigare skivor. Phogg förtjänar så mycket mer uppmärksamhet för sina anspråkslösa och humörhöjande låtar med internationell karisma. Det här kommer jag lyssna på mycket i sommar!
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Van Morrison - Latest Record Project Volume I

Jag minns än i dag första gången jag hörde Brown Eyed Girl. Bilradion spelade “tjalala” och det kändes omöjligt för mig att inte nicka i takt med huvudet. Då var jag bara drygt tio år gammal, men sedan dess har jag haft en svag punkt för soul-doktorn Van Morrison.

Sara Wohlin Zerpe – Gör det nu

Jag blir alltid patriotisk när det kommer till norrländsk pop. Vare sig det är Säkert, Katohjärta Honungsvägen eller Duschpalatset. Ber om ursäkt för min Umeå–centrism, finns så mycket mer också! Till exempel norrbottniska Sara Wohlin Zerpe som nu EP-debuterar med Gör det nu. Det är en fin samling med svensk indiepop som alla som gillar det Annika Norlin gör bör lyssna på.