FOTO: JOHANNA PETTERSSON.

Felicia Takman: "Jag har alltid drömt om att bli artist”

10:05 15 Oct 2021

Felicia Takman debuterade under pandemiåret 2020 och har snabbt vuxit fram som ett nytt stjärnskott på pophimlen. 

Singeln Dunka dumma hjärta dunka har spelats frekvent på P3, som också utsett Felicia Takman till framtidens artist. Nu är hon aktuell med det efterlängtade debutalbumet Alla gör slut.
– Jag har alltid velat jobba i albumformat, så det känns toppen.  

Berätta om skivan, vad handlar den om? 
– Den är skriven av en person som var väldigt arg och bitter, så som man är när man är nydumpad och inte tror på kärlek för fem öre. Jag satt på en middag med mina vänner, som alla är i par, och sa att alla kommer göra slut. Sen började jag och min kompis säga det hela tiden och det var utifrån den känslan som allt växte fram. 

Hur har det varit att debutera under pandemin?
– Det var jättemärkligt såklart. Men jag kände att det var dags för mig att släppa musik, trots pandemin. Det har varit konstigt, men samtidigt lite tryggt att få puttra ut låtar utan att behöva facea dom på riktigt. 

I höst väntar en miniturné tillsammans med bland annat Hov1 och Alex Järvi. Hur känns det att få börja spela live?
– Det känns toppen, äntligen! Man blir lite knäpp av att sitta i en studio hela dagarna. Jag kommer få en kick av att se dem som lyssnar på min musik.

Att faktiskt ta steget och satsa på musiken har dock inte alltid varit självklart för Takman. Likt så många andra unga tjejer tampades hon med dålig självkänsla under tonåren.
 Jag har alltid drömt om att bli artist, men jag har haft massa år då jag inte trodde på mig själv. Jag tänkte ”varför skulle jag kunna hålla på med det här?”. Jag sa aldrig min dröm högt, för jag har nog inte alltid trott på den själv. Så det är fett att jag gör det nu.

Efter musiklinjen på gymnasiet hamnade Felicia Takman i reklambranschen, men kände snabbt att det bara var en sak hon egentligen ville syssla med. 
– När jag jobbade på reklambyrå var jag så stressad. Jag kom hem på kvällarna och var för trött, jag hann aldrig göra musik. Jag började gå en produktionskurs i Stockholm och där blev jag tipsad om en folkis i Örnsköldsvik där jag kunde hålla på med musik. Så jag sa upp mig från jobbet, sökte till den och höll tummarna. Som tur var kom jag in och efter utbildningen så fanns det ingen återvändo eller tanke på att gå tillbaka.

När Felicia Takman kom hem från folkhögskolan började hon skriva musik med några vänner. Till slut hittade de ett sound de gillade, skrev flera låtar och kort därpå var hon signad till Universal. 
– Vi hade så himla kul och jag kände att det blev så bra. Det var intensivt jobb det året för att låtarna skulle bli till. Vi skrev hela dagarna och hela nätterna, jag kom hem fyra på morgonen för att tiden bara försvann. 

Du pratade tidigare om att din självkänsla satte käppar i hjulet för dig, hur har den påverkats av artisteriet?
– Jag känner en säkerhet när det gäller musiken. Jag vet vad jag tycker om och kan stå för det jag släpper till 100 procent. De som inte tycker om min musik har bara inte fattat grejen än, så känner jag. Men det är upp och ner, toppar och dalar. Jag mår bättre nu men det är också konstigt och jobbigt på många sätt. Typ att alltid bli jämförd med andra. 

Hur trött är du på att bli jämförd med Veronica Maggio? 
 I början tyckte jag bara att det var jobbigt för jag kände ju att ”hallå, det här är ju jag”. Men nu försöker jag att ta det som en komplimang. Det är skitfett om jag blir jämförd med jätteduktiga textförfattare. 

Vad har du för förväntningar framöver?
- Nu vill jag verkligen bara komma ut och visa upp min musik och förhoppningsvis samla på mig fans. Albumet är skrivet för att vara en liveplatta och det ska bli så jävla kul att få spela live. Sen har jag redan börjat skissa på vad jag vill göra nästa år. Jag vill bara bli större och bättre än någonsin! 

Hur ser drömspelningen ut?
- Det är ju klyschigt, men jag var också en av dem som stod på Ullevi 2013 och kollade på Håkan. Då tänkte jag ”det där ska jag göra”. Så det ligger högt upp på listan. Det är dom stora svenska utearenorna som varit min dröm snarare än någon jättearena i London. Och tur är väl det eftersom jag håller på med svensk musik, haha!

Alla gör slut släpps den 29 oktober. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!