Dag blir natt på Trädgården

Redaktion 10:04 30 Apr 2024

Inget vårtecken är lika säkert som när klubben under Skanstullsbron i Stockholm slår upp sina grindar för året.

Förutom uppskattade formatet Live sessions står hiphop-dagsfester och den återvändande dansfestivalen Yard för dörren. Nöjesguiden har tagit ett snack med Johanna Schneider, marknadschef och kreativ chef, inför den stundande säsongen.

I sommar blir den femtonde säsongen av Trädgården, hur gör ni för att hålla ångan och kreativiteten uppe?
– Så jävla bra fråga? Jag förstår inte själv hur jag kan bli mer och mer peppad för varje år, efter 12 år på det här stället. För min del handlar det nog om att jag efter att ha bytt roll och fått mer ansvar insåg hur mycket insyn jag har. När jag fick mer ansvar kunde jag också vara med och påverka mer. Då blev allt skitkul. Det är aldrig någon som säger nej till det vi i marknadsteamet vill göra, och när the sky is the limit, då håller ångan och kreativiteten sig vid liv.

Ni har en bra förmåga att återuppfinna er själva och komma med nya spännande koncept. Vad kan besökaren se fram emot i år?
– Jag vill inte säga för mycket, men ut på tur - aldrig sur! 

Förra året gick Daytime Sessions i graven och nytt för i år är istället att festivalen Yard återvänder i hybridform hos er. Berätta mer!
– Folk slutade komma ut på dagen, det spelade liksom ingen roll hur fet line up det var. Så vi vände på det istället och drog ihop ett koncept det inte går att komma sent till. Hur ofta får man se ett sex timmars b2b som pågår från festens öppning till stängning? Det känns sjukt kul och jag tror att Stockholm är redo för det igen. I klassisk Yard-anda har vi såklart även båtefterfester.

Vad ser du själv mest fram emot i sommar?
– Yard Helt ärligt. Never looked more forward. Och alla andra danskvällar som jag kallar dem. Även Bbygusi och Destinys nya hiphop-dagsfester Sizzler. 

Vad är ditt bästa tips för en lyckad dag eller kväll under Skanstullsbron? 
– Jag älskar när man lurat sig själv att man bara ska gå ut en stund, köper en drink för mycket och råkar stänga Trädgården. Vid 03 smugglar man ut en drink och går ner till sjön med någon cute kompis eller flirt och undrar hur fan man hamnade där igen? Sen fortsätter man så varje helg, hela sommaren. 

Vad är ditt bästa Trädgården-minne?
–  När jag tog med Lux-bokaren Dexter, hans vän Joao och Italiens finest Luigi Tozzi (och en flaska Patron) till sjön efter en lång dag och natt på Trädgården. Dexters polare höll på att prata om metabolism och jag och Luigi trodde att vi pratade om matsmältning tills vi insåg att han pratade om “a post-war Japanese biomimetic architectural movement that fused ideas about architectural megastructures with those of organic biological growth”. Haha. 

Trädgården slår upp dörrarna för sommaren den 3 maj.
Mer info på www.tradgarden.com.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2024.

0 Kommentera