Mitt på Store Kongens Gade låg det för ett par år sedan ett mycket pampigt bankkontor. I dag är det utblåst och omgjort till vad som räknas till en av Skandinaviens hetaste partyrestauranger, Umami. Inredningen går i betong och ädelträ med detaljer i orange.
På Umami är detaljerna allt. Från de små präglade loggorna på chopsticksen till det specialimporterade japanska bordsvattnet. Och de har sparat den gamla bankvalvsdörren, i dag fungerar den fiffigt nog som entré till toaletterna.
Maten är en japansk-fransk uppvisning i konsten att nyansera den femte grundsmaken, umami, som också gett krogen sitt namn. Kort sagt är det den smaken man hittar i soja, rökt kött, vissa buljonger och i misosoppa. Drömt om blåfenad tonfisk eller kobebiff? Du hittar det på Umami. Tillsammans med Europas största utbud av fin saké. Efter att ha betalat notan för ett glas rosa Pol Roger och lite saké förstår du också genast varför detta är power-dining krogen framför alla andra just nu.
På Umami är detaljerna allt. Från de små präglade loggorna på chopsticksen till det specialimporterade japanska bordsvattnet. Och de har sparat den gamla bankvalvsdörren, i dag fungerar den fiffigt nog som entré till toaletterna.
Maten är en japansk-fransk uppvisning i konsten att nyansera den femte grundsmaken, umami, som också gett krogen sitt namn. Kort sagt är det den smaken man hittar i soja, rökt kött, vissa buljonger och i misosoppa. Drömt om blåfenad tonfisk eller kobebiff? Du hittar det på Umami. Tillsammans med Europas största utbud av fin saké. Efter att ha betalat notan för ett glas rosa Pol Roger och lite saké förstår du också genast varför detta är power-dining krogen framför alla andra just nu.
Stad:
Lokal: