Tugg Burgers

Redaktion 08:08 4 Sep 2018

Kan man tröttna på hamburgare? Samma fråga har jag ställt mig många gånger om pizza och svaret är ganska enkelt efter lite omtanke. Man kan tröttna på dåliga hamburgare, men aldrig på bra. Så länge det finns goda burgare kommer vi att sukta efter dem.

Till det här numret tog jag och mitt sällskap oss till den relativt nya burgerjointen Tugg Burgers på Södra Vallgatan för att testa hur burgaren står sig i konkurrens med alla ställen som öppnat de senaste åren. Det råder inte brist hamburgare i Malmö och som ett nytillskott är förväntningarna således höga. 

Tugg är en mindre kedja som finns på fyra orter i landet. Malmö, Lund, Göteborg och födelsestaden Borås. Konceptet är enkelt. Klassiska burgare, inga krusiduller på menyn mer än en specialare en gång i månaden som går under namnet ”månadens burgare”.

Vi börjar med att konstatera att restaurangen kanske inte är stället att besöka en lördagkväll. I alla fall inte om man har bråttom och ska vidare ut i kvällen. Kön ringlar sig en bra bit längs uteserveringen och framme vid baren har personalen satt upp en skylt som berättar att det är 50 minuters väntetid. Mitt sällskap frågar varför vi inte bokat bord, men det kan man inte, på Tugg gäller fri sittning och betalning i baren.

Nåväl, den som väntar på något gott… I vanlig ordning försöker jag testa både det vegetariska och det köttiga alternativt. Och på ett ställe som serverar burgare känns det självklart. Valet faller på en klassisk dubbel cheeseburgare (140 kr), som får ses som en bra måttstock för köttet och en halloumiburgare, Veggie (100kr) som får avgöra om det vegetariska alternativet håller. Till det beställer vi in varsin öl, mixed fries (40kr), mozarella sticks (45kr) och sparrisbroccoli (40kr).

Och efter lite mer än en timmes väntan i den frestande stekosen kommer äntligen burgarna till bordet. Hungern är ett faktum och efter en första tugga i den dubbla ostburgaren är min reaktion:  ”Gud vad gott!”. Även halloumiburgaren, som förutom halloumin är fylld av ostronskivling, sallad, tomat och picklad röd får samma spontana betyg.

Sparrisbroccolin är galet god, mozarella sticksen, och pommes fritsen…nja. Lite för torra och snäppet välfriterade. 

Till vår glädje visar det sig att det vegetariska alternativet var en riktig toppenbeställning. Välgrillad halloumi, smakrik svamp och en bra kombination råvarorna emellan. Köttburgaren lämnar dock lite att önska, som att kanske en extra ostskiva och en enkel puck istället för en dubbel hade kunnat bli ett bra byte.

Om vi åtegår till frågan som jag ställde inledningsvis, så tröttnade vi i alla fall inte på Veggie. Och att käka en riktigt mättande burgarmiddag med rikligt med tillbehör för strax över en femhundring får kallas prisvärt. 

 Dock tror jag att Tugg gör sig bäst på lunchen när solen värmer upp uteserveringen.

Adress: 
Södra Vallgatan 3
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-tor 11-22, lör 12-23, sön 12-20.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Bistro de Paris Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!