När jag levde i Williamsburg, Brooklyn, för ett par år sedan — just innan Starbucks och McDonald’s flyttade in — blomstrade området med magnifika små krogar. Enkla diners som bjöd på fräscha rätter till bra priser. Kockarna behandlade ofta de små rätterna som dikter — ofta unikt upplagda och med hippa garneringsaccessoarer som fänkål och fikon. Ställena var överfyllda av bohemer. Och it-crowden sippade lojt drinkar och konverserade världsvant. Ser ni bilden framför er? Bra. Nu har ett liknande ställe öppnat i Göteborg. Stearin heter restaurangen. Stearin har rivit ut den gamla grekiska krogen som låg i lokalen tidigare, spenderat merparten av hösten med spik och hammare och har sedan slutet av december öppnat portarna till denna lilla pärla.Inredningen är dovt minimalistisk med nougatfärgade väggar. Restaurangdelen har ett tjugotal platser, lagom avskild från bardelen för att bjuda in till intima samtal utan att utepulsen helt uteblir eller stannar av. I matsalen är också roliga kuddsoffor utlagda som man, om man har tur, kan få till bordet. Menyn är enkel, men exklusiv, och du hittar ett gäng smårätter uppblandat med varmrätter. Allt är väldigt vällagat och råbiffen och oxfilén borde få något slags pris. Här har vi redan en krog som kommer att bli nominerad för Göteborgspriset 2007.
Öppet: mån-sön 18.00-00.00.
Öppet: mån-sön 18.00-00.00.
Stad:
Lokal: