Restaurang Oceanen

Redaktion 13:04 25 Sep 2014

oceanen_gbg_twal.jpgFoto: Thomas Wal

Den nya krogen Oceanen är ett tecken i tiden där det ligger i Majornas gränstrakter. Stigbergstorget håller på att förändras, långsamt kryper Långgatornas krogliv upp för Stigbergsliden. 

 

Vädret är strålande så vi sätter oss på den mysiga uteserveringen med varsin standardfatöl. De övriga gästerna är ungefär samma typer som brukade hänga på Majornas fritidsgård för ungefär 20 år sedan. Det går en katt på borden. Stämningen är avslappnad. I huset finns det massa replokaler och studios, ett gränsöverskridande etno-jazzband hörs ut på gården. För vissa kan det vara grädden på moset – för oss är det plågsamt när bandets musik skär sig med den från Oceanens egna högtalare.

Rätterna som serveras är i mellanklassen, ganska billigt och inte så stora portioner, vi tar fyra att dela på vilket visar sig vara en för mycket.

Här serveras franska klassiker. Vi börjar med en galette, en matigare sorts crêpe. Det är en standardsak med lite syrligt bröd. Det godaste är den rinniga äggulan på skinkgaletten som är rätt spröd. Men det blir tyvärr lite sämre när vi kommer till de andra rätterna.

Först får vi en Cassoulet, en sydfransk gryta med vita bönor, confiterat anklår, fläsklägg och korv. Men det enda vi ser i grytan av köttet är fläsklägget. Grytan smakar faktiskt vanlig ärtsoppa och kunde lika gärna sålts som det. Vi bjuds också på två korvrätter där korvarna smakar, speciellt mergez-korven där fettet rinner ut sådär härligt. Couscousen till den ena är dock amatörmässigt klumpig.

När vi går tittar kyparen ner i backen och säger av någon outgrundlig anledning: ”Det är kanske inte den bästa restaurangmaten, men det funkar”.

Nej, det var inte så bra mat tyvärr. Men åtminstone okej pris för en bukfylla på en trevlig uteservering.

Adress: 
Stigbergstorget 8
Telefon: 
tar ej bokningar
Hemsida: 
Öppettider: 
tis–lör 17-sent.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.