Pharmarium

Redaktion 13:53 1 Oct 2013

pharmarium.jpg

Med den nya krogen Pharmarium har design-företaget Stylt Trampoli skapat ännu ett uppskruvat koncept. Denna gång är dock relevansen möjligtvis flera nivåer högre än tidigare då faktum är att Stockholms äldsta apotek grundades just här år 1575. Lokalen är således utformad som ett sådant av äldre modell med små lådor och fack märkta med mystiska små lappar.
Apropå läkekonst är menyn starkt influerad av Pharmariums stora fokus på och utbud av smörjmedel i form av cocktails. Till varje rätt presenteras också ett passande dryckesförslag, ofta med inslag av läkande örter och elixir. Rätterna å sin sida är överlag tämligen små i sitt utförande, men desto mer intressanta sett till smakkombinationer. Tacos på grisnacke och myskmadra, anka och hallon samt pilgrimsmusslor och fänkålspollen är tre av de möten vi fastnar för. Den senaste rekommenderas tillsammans med drinken Angelika som förutom att också innehålla fänkål även bland annat tillför nässelte och angelikarot till smakmötet. Det är lekfullt och spännande. Som de alkoholromantiker vi är upplever vi det dessutom trevligt att det ligger mycket tanke bakom drycken till maten och att den i de allra flesta fall utgörs av sprit i olika konstellationer.
Prismässigt ligger de flesta rätter i skiktet runt 150 kronor vilket spontant kan låta överkomligt, men då storlekarna är så pass blygsamma krävs åtminstone ett tretal för att bli någorlunda mätt. Även cocktails ligger i samma prissegment vilket gör att Pharmarium kanske mer är en krog man går till på daten eller fördrinken, snarare än brakmiddagen med släkten.
 

Öppettider: 
mån–tis 11.30–23.00, ons–lör 11.30–01.00, sön 11.30–23.00, smårätter 70–175 kr.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2013.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Borasco

Det är inget dåligt samlat cv som ligger till grund för Tjärhovsplans nya restaurang och bodega.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!