Är du fotograf? Hör av dig till redaktionen@ng.se.

Masala House

Filip Beijer 09:41 22 Oct 2019

Just nu poppar det upp fler indiska restauranger i Malmö än vad det föddes barn under babyboomen efter det ljuvliga 60-talet. Att hitta en indisk restaurang kring Möllevångstorget är idag lättare än att hitta en inflyttad smålänning som pluggar mänskliga rättigheter.

Mitt i denna indiska matboom bestämde vi oss för att lämna trygga Möllevången för att istället belysa en indisk restaurang, Masala House som själva skriver på sin hemsida att de serverar Malmös godaste indiska mat. Ett både kaxigt och härligt statement med tanke på den rådande konkurrensen. 

Masala House är en fräsch restaurang som lagt stort fokus vid lunchen. När vi kommer förbi i lunchrusningen får vi bord snabbt trots att lokalen är ganska liten och välfylld. Maten serveras som på löpande band från köket, vilket gör att ruljangsen på gästerna är hög. 

Lunchmenyn är klassisk och ställer en del krav på gästen som får dilemmat att välja två rätter att kombinera. Rätterna serveras sedan med ris och naanbröd och man kan enkelt få en uppfattning kring hur mycket styrka en rätt innehåller med hjälp av markeringar på menyn. Vi väljer Chicken Madras vilket är det starkaste alternativet samt Tarka Dall, en vegetarisk linsgryta med curry. 

Lunchen serveras snabbt på en bricka där de valda rätterna har fått varsin plats. Portionerna är inte i det största laget men till priset av 75 kronor går det kanske inte heller att förvänta sig. Kycklingen är väl tillagad, inte för torr och väl täckt i den heta Madras-grytan. Linsgrytan är smörig och krämig, men blir dock kall snabbare än kycklingen. Naanbrödet känns precis sådär nybakat och fräscht som det ska göra när det kommer direkt från ugnen och vi är glada att vi inte hoppade över det som botemedel till styrkan i Madrasgrytan. 

Helhetsupplevelsen denna hektiska lunchrusning på Masala House är överlag positiv. Personalen är vänlig, måna om att vi ska få mat snabbt och att det råder ruljangs på platserna, vilket kanske kan kännas stressigt men uppskattas under en lunchtimme. Maten är smakrik, men samtidigt inte en wow-upplevelse. Det märks att den serveras på löpande band och med tanke på att den enligt egen utsago ska vara ”Malmös godaste” har den lite mer att bevisa i smak och variation. 

Men frågan är om det inte är Malmös mest prisvärda indiska mat. Två valfria rätter som serveras med smörigt basmatiris för 75 spänn är mycket rimligt och en god anledning att komma tillbaka.

Förresten, Nöjesguiden var här och recenserade middagsmenyn redan när det begav sig 2009 och påtalade då att man inte serverade alkohol. Det gör man nu!

Adress: 
Baltzarsgatan 12
Telefon: 
040-12 90 55
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-tor 11.30-21, fre 11.30-21/22, lör 14-21/22, sön 14-20
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2019.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.