På några få år har antalet indiska restauranger mångdubblats i Malmö. Ändå är likriktningen i det närmaste total. Det är en och samma linssörja, nödtorftigt varierad, som dyker upp tillsammans med isbergssallad med gul sås. Mot bakgrund av detta blir besöket på Masala House en glad överraskning
Vi beställer pakora (friterade grönsaker), och papadam till förrätt. Båda trevliga om än inte spännande. Riktigt glada blir vi dock när raithan, yoghurtsåsen som är en av hörnstenarna i det indiska köket, gör entré. På de flesta malmökrogar har den misshandlats till oigenkännlighet, trots att den inte är speciellt komplicerad. Hos Masala House är såsen frisk och syrlig med krispiga grönsaker, precis som sig bör.
Huvudrätterna, chicken tikka masala samt chicken lasuni karai anländer i snabb takt, vilket kan bero på att restaurangen är långt ifrån fullsatt denna torsdagskväll. Basen i karairätter är wokad paprika, lök, färska örter och curry. Och här finns inget alls att klaga på. Se där vad färska råvaror gör skillnad! Men det är tikka masalan som imponerar mest. I sin sämsta form blir rätten söt och platt, men här framträder ett helt spektrum av smaker: svag sötma från kokos, en nästan marsipanliknande mandelsmak och så den lite syrliga masalasåsen. Härligt!
Huvudrätterna ligger på runt 130 kr och med tanke på att de är både fräscha och vällagade framstår det som mycket prisvärt. Det är egentligen bara en sak som saknas för att göra Masala House till en perfekt kvarterskrog: alkoholservering. Mango lassi i all ära, men en kall Kingfisher hade suttit bättre.