Bov

Krogrecension: BOV

Redaktion 10:46 11 Sep 2017

Efter en vecka i pizzans hemstad, Neapel, har jag rätt höga krav på deg och tomatsås. Till min stora glädje lyckas BOV, delikatessbutiken och pizzerian i den slutande backen upp för Gibraltargatan, perfekt.

Redan när jag och mitt sällskap kommer ner för trappan möts vi av en av de två som öppnade BOV i våras. 
Det borde finnas en möjlighet till bokning här, lokalen fylls snabbt på. Vi lyckas trots allt få ett bord. Servitrisen går snabbt igenom pizzorna och dess råvaror. Att välja pizza är dock ingen match – menyn består nämligen endast av fyra stycken. Vi bestämmer oss för en hederlig gammal Margarita och en Dagens bestående av San Marzano tomat, sardiner, fior di latte och basilika.

Då det endast får plats en pizza i taget i vedugnen, är det “sharing is caring” som gäller. Men vi gillar det vi får in, smakerna sitter precis där de ska! När vi tar på oss jackorna nickar vi åt varandra och säger “hit kommer vi gå igen”.

Adress: 
Gibraltargatan 20
Öppettider: 
tis – lör 17–22
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2017.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!