Efter en vecka i pizzans hemstad, Neapel, har jag rätt höga krav på deg och tomatsås. Till min stora glädje lyckas BOV, delikatessbutiken och pizzerian i den slutande backen upp för Gibraltargatan, perfekt.
Redan när jag och mitt sällskap kommer ner för trappan möts vi av en av de två som öppnade BOV i våras. Det borde finnas en möjlighet till bokning här, lokalen fylls snabbt på. Vi lyckas trots allt få ett bord. Servitrisen går snabbt igenom pizzorna och dess råvaror. Att välja pizza är dock ingen match – menyn består nämligen endast av fyra stycken. Vi bestämmer oss för en hederlig gammal Margarita och en Dagens bestående av San Marzano tomat, sardiner, fior di latte och basilika.
Då det endast får plats en pizza i taget i vedugnen, är det “sharing is caring” som gäller. Men vi gillar det vi får in, smakerna sitter precis där de ska! När vi tar på oss jackorna nickar vi åt varandra och säger “hit kommer vi gå igen”.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2017.