Kock & Vin

14:48 30 Sep 2010


Foto: Thomas Wal

Havet. Naturen. En frisk bris. Kock & Vin är som ett vykort från Västkusten som har kommit till liv. Att som gäst sätta sig vid ett av borden och tas om hand av den kunniga och professionella personalen är som att bli ett med de fem elementen.

Det finns ingenting konstgjort eller konstlat, nej, du befinner dig snarare på en resa där naturens smaker förstärks och förhöjs samtidigt som du passerar med dina alla sinnen. Vi kan fortsätta att nämna smaker i perfekt harmoni med spännande viner från globens alla hörn, perfekt utvalda och med exklusiv adress rakt ner i jorden. Ingenting tillsatt, ingenting borttaget. Men. Det är framför allt maten som är stjärnan här. En stjärna för att vara exakt. Men vi har ätit på trestjärniga kök som inte kommer upp i Kock & Vins klass. Dessa restauranger må har mer guld på toaletterna och sex gånger mer personal, men matmässigt slår de inte en lättrimmad torskrygg med ostron från Grebbestad och musselmjölk smaksatt med vetegräs eller en bakad äggula med rödbetor, rökt äggvita och kapris på fläderbär. För att ta ett par exempel ur Kock & Vins nya meny ”Den stora resan”. Den är fantastisk. Och Björn Perssons kronjuvel i sitt imperium, Kock & Vin, som också inkluderar Familjen och Björns Bar går bara från klarhet till klarhet.
Efter att ha åkt från norr till söder, öster till väster under året kan vi med lätthet säga att Kock & Vin är bäst i landet. Att med sådan enkel naturlig skönhet framhäva dofter och smaker är inget mindre än ett mirakel. En ren kärleksförklaring till Göteborg, dess natur, närhet och skönhet. Vi bugar och bockar.

 

Öppettider: 
tis–lör 18.00–22.30 (köket stänger, öppet i baren till ca 01).
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!